Σύντομα δε θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το χαρακτηριστικό στο YouTube

Τίτλοι τέλους από αύριο
25 Μαΐου 2023 20:35
Σύντομα δε θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το χαρακτηριστικό στο YouTube

Σε μερικές ώρες από τώρα δε θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά ένα χαρακτηριστικό του YouTube. Ένα χαρακτηριστικό που σίγουρα θα σας είχε φανεί χρήσιμο, ειδικά εάν είστε creator στην υπηρεσία. Όπως έγινε γνωστό, λοιπόν, η Google πρόκειται να καταργήσει τα Stories στην γνωστή πλατφόρμα, από αύριο 26 Μαΐου.

Αυτό σημαίνει ότι δε θα μπορείτε να ανεβάσετε κάποιο story για να προωθήσετε ένα βίντεό σας και αντ’ αυτού, η Google προτείνει να το κάνετε αυτό από εδώ μέσα από τις αναρτήσεις κοινότητας. Όσοι έχετε ανεβάσει ήδη κάποιο story στο YouTube κανάλι σας θα υπάρχει κανονικά μέχρι τη λήξη του.

Οι επίσημες δηλώσεις της Google:

Γεια σας creators, υπάρχουν πολλοί τρόποι δημιουργίας στο YouTube, από αναρτήσεις στην κοινότητα μέχρι και ζωντανές μεταδόσεις. Για να δώσετε προτεραιότητα σε αυτές τις βασικές λειτουργίες, τα Stories καταργούνται. Από τις 26 Μαΐου 2023, η επιλογή για τη δημιουργία ενός νέου Story δε θα είναι πλέον διαθέσιμη. Τα Stories που έχετε ανεβάσει ήδη θα λήξουν σε 7 ημέρες μετά από την αρχική τους κοινοποίηση.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα πατώντας εδώ.

Τα Stories (Ιστορίες) έφτασαν στο YouTube το 2017 μετά την επιτυχία που γνώρισαν σε Instagram και Snapchat και ήταν διαθέσιμα μόνο σε συνδρομητές που είχαν περισσότερους από 10.000 subscribers. Όλοι οι δημιουργοί περιεχομένου μπορούσαν να ανεβάσουν μια ιστορία στο κανάλι τους, όπου μπορούσαν να προωθήσουν την δουλειά τους και όχι μόνο. Ωστόσο, φαίνεται ότι λίγοι ανέβαζαν πλέον stories, καθώς το YouTube έχει φέρει στην πλατφόρμα του τα Shorts, τα μικρά βίντεο τύπου TikTok που γνωρίζουν ιδιαίτερη επιτυχία.

Μάλιστα, το YouTube έφερε πρόσφατα και νέες λειτουργίες στα Community Posts (αναρτήσεις στην καρτέλα Κοινότητα), όπου οι δημιουργοί μπορούν να αλληλοεπιδρούν με τους θεατές χρησιμοποιώντας εμπλουτισμένα μέσα. Οι αναρτήσεις αυτές μπορούν να περιλαμβάνουν δημοσκοπήσεις, κουίζ (μόνο για Android), GIF, κείμενο, εικόνες και βίντεο.

Εσείς χρησιμοποιούσατε τα Stories στο YouTube; Πείτε μας στα σχόλια!

Tags: