Πρόστιμο για τον TikToker που εισέβαλε σε σπίτι και έκλεψε το σκύλο ηλικιωμένης

Το θέμα έφτασε στη δικαιοσύνη
24 Μαΐου 2023 21:56
Πρόστιμο για τον TikToker που εισέβαλε σε σπίτι και έκλεψε το σκύλο ηλικιωμένης

Πρόσφατα σας ενημερώσαμε για ένα trend που είχε αρχίσει να γίνεται viral στο TikTok, κατά το οποίο οι χρήστες έμπαιναν με θράσος απρόσκλητοι σε σπίτια αγνώστων και κατέγραφαν τις σοκαρισμένες αντιδράσεις τους. Ειδικότερα, για το συμβάν που έγινε viral ευθυνόταν ένας βρετανός νεαρός, με διαδικτυακό παρατσούκλι Mizzy, ο οποίος έκανε διάφορες φάρσες για προβολές στα social media και τελευταία έκλεψε το σκυλάκι μιας ηλικιωμένης γυναίκας, παρενόχλησε γυναίκες που περπατούσαν στο δρόμο ακολουθώντας τες και ρωτώντας αν «θέλουν να πεθάνουν», ενώ παρενόχλησε και έναν άνθρωπο που προσπαθούσε να ξεπαρκάρει το αυτοκίνητό του, μπαίνοντας διαρκώς στο πίσω κάθισμα.

Τελικά, η υπόθεση του δεκαοχτάχρονου Bacari-Bronze O’Garro από το Λονδίνο έφτασε στη δικαιοσύνη. Ο νεαρός παρευρέθηκε στο δικαστήριο την Τετάρτη και παραδέχθηκε ότι δεν συμμορφώθηκε με μια προειδοποίηση που έλαβε πέρυσι.

Ο εισαγγελέας Varinder Hayre, λοιπόν, εξήγησε στο δικαστήριο ότι ο O'Garro παραβίασε την ειδοποίηση προστασίας της κοινότητας που έλαβε, παραβιάζοντας ιδιωτική ιδιοκτησία στις 15 Μαΐου του τρέχοντος έτους. Ήταν τότε που μπήκε σε μια ανοιχτή πόρτα ενός σπιτιού και προχώρησε στο σαλόνι, όπου κάθισε και ρώτησε τυχαία: "Εδώ είναι η ομάδα μελέτης;". Παρά το γεγονός ότι οι κάτοικοι του ζήτησαν αρκετές φορές να φύγει, ο O'Garro συνέχισε να βιντεοσκοπεί τη σκηνή για το TikTok του.

Η εισβολή προκάλεσε σημαντική δυσφορία στην οικογένεια, τα πρόσωπα της οποίας, συμπεριλαμβανομένων των δύο ανήλικων παιδιών, ήταν ευδιάκριτα στο βίντεο που ανέβασε. Ο εισαγγελέας πρόσθεσε ότι η μητέρα είχε αρχικά την εντύπωση ότι ο νεαρός προσπαθούσε να διαρρήξει το σπίτι τους. Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι ο O'Garro ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια, εξηγώντας ότι ο είχε δύσκολη ανατροφή, καθώς μεγάλωσε από έναν μόνο γονέα.

Η δικαστής Charlotte Crangle επέβαλε στον O'Garro διετή εντολή εγκληματικής συμπεριφοράς και του επέβαλε πρόστιμο 200 λιρών. Η εντολή περιλαμβάνει όρους ότι ο O'Garro δεν πρέπει να δημοσιεύει βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς την τεκμηριωμένη συγκατάθεση των ατόμων που εμφανίζονται σε αυτά, ενώ πρέπει να απέχει από την καταπάτηση ιδιωτικής περιουσίας και δεν πρέπει να επισκέπτεται το κέντρο Westfield στο Stratford. Επιβλήθηκαν επίσης πρόσθετα έξοδα ύψους 165 λιρών, με αποτέλεσμα το συνολικό πρόστιμο να ανέλθει στις 365 λίρες.

Για την ιστορία, ο TikToker είχε και στο παρελθόν μπλεξίματα με τις αρχές. Όπως μεταφέρει το Daily Mail, οι γείτονές του έχουν δηλώσει πως προσπαθεί να κάνει "κόλαση τις ζωές τους". Ένας τον περιέγραψε ως "εφιάλτη" που "από τότε που μπήκε στο TikTok είναι μόνο πρόβλημα".

Δείτε το βίντεο όταν ο TikToker έκλεψε το σκύλο μιας ηλικιωμένης κυρίας:

Δείτε το βίντεο όταν ο TikToker εισέβαλε στο σπίτι μιας οικογένειας με ανήλικα παιδιά: