Windows 11: Η AI θα εξαπλωθεί και στο Microsoft Store

Η τεχνητή νοημοσύνη θα υπάρχει σε κάθε προϊόν της Microsoft
24 Μαΐου 2023 14:58
Windows 11: Η AI θα εξαπλωθεί και στο Microsoft Store

Το Build Developer Conference 2023 της Microsoft ήταν η ανακοίνωση της εταιρίας πως η τεχνητή νοημοσύνη θα εξαπλωθεί παντού και σε κάθε προϊόν της. Από την εξίσωση φυσικά δε θα έλειπαν τα Windows 11 τα οποία θα ενσωματώσουν το "Copilot" που επί της ουσίας θα είναι μια ΑΙ στα πρότυπα του ChatGPT εντός του λειτουργικού. 

Η ΑΙ θα ενσωματωθεί "σύντομα" και στο Microsoft Store των Windows με το ειδικό τμήμα "AI Hub", το οποίο θα είναι ένα ειδικά επιμελημένο κομμάτι του ψηφιακού καταστήματος της Microsoft που θα προωθεί τις καλύτερες ΑΙ εφαρμογές και εμπειρίες. Χάρη σε αυτό ευελπιστεί να εκπαιδεύσει το κοινό και τους χρήστες για το πως να ξεκινήσουν το ταξίδι τους στο χώρο της ΑΙ αλλά και πως να το εξελίξουν και να χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώσουν την παραγωγικότητά και να εξάψουν την δημιουργικότητά τους. 

Το ανανεωμένο Windows Store θα αποκτήσει επίσης περιλήψεις κριτικών των εφαρμογών από την ΑΙ, παίρνοντας τα σχόλια και το feedback των χρηστών για να δημιουργήσει μια γενική εικόνα της εκάστοτε εφαρμογής. Έτσι δε θα χρειάζεται ο χρήστης να "κοσκινίζει" τα σχόλια και τις χιλιάδες κριτικές για να καταλάβει περί τίνος πρόκειται. 

Οι προγραμματιστές θα λάβουν επίσης σχετική υποστήριξη τεχνητής νοημοσύνης, όπως αυτομάτως δημιουργούμενες λέξεις-κλειδιά και προτεινόμενες ετικέτες αναζήτησης στο Partner Center. Αυτό θα χρησιμοποιεί την AI για να "καταναλώσει τα μεταδεδομένα σας, καθώς και άλλα σήματα, και να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την αναγνωρισιμότητα της εφαρμογής σας στα αποτελέσματα αναζήτησης του Microsoft Store". Η εταιρεία προσθέτει επίσης τη δυνατότητα να καταχωρίσετε την εφαρμογή σας σε πολλαπλές κατηγορίες.

Οι διαφημίσεις του Microsoft Store θα βελτιωθούν επίσης με την ΑΙ. Πρώτον, θα προστεθούν στα αποτελέσματα αναζήτησης στο Bing από τον επόμενο μήνα, ώστε οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τους browsers τους για να αναζητήσουν πράγματα να γνωρίζουν και τις σχετικές εφαρμογές των Windows. Τον επόμενο μήνα, συγκεκριμένα, θα επεκταθούν και εκτός της αγοράς των ΗΠΑ σε περισσότερες από 150 περιοχές σε όλο τον κόσμο.