Windows 11: Έρχεται ενσωματωμένη AI τύπου ChatGPT απευθείας στο λειτουργικό!

Ανακοινώθηκε το Windows Copilot
23 Μαΐου 2023 19:06
Windows 11: Έρχεται ενσωματωμένη AI τύπου ChatGPT απευθείας στο λειτουργικό!

Η Microsoft συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς την κυκλοφορία AI χαρακτηριστικών για τα διάφορα προϊόντα και τις υπηρεσίες της και έτσι μόλις ανακοίνωσε πως θα φέρει την τεχνητή νοημοσύνη και στη δημοφιλέστερη δημιουργία της, στα Windows.

Συγκεκριμένα, η εταιρία ανακοίνωσε επίσημα το Windows Copilot, μια νέα προσωπική βοηθό τεχνητής νοημοσύνης που θα ενσωματωθεί απευθείας στα Windows 11. Το νέο αυτό σύνολο AI λειτουργιών θυμίζει τις άλλες Copilot μπάρες που έχουμε δει για τον Microsoft Edge, τις εφαρμογές του Office και το GitHub. Ωστόσο, το Windows Copilot θα είναι διαθέσιμο καθολικά στο λειτουργικό σύστημα και θα μπορεί να χειριστεί όλες τις εφαρμογές και τα προγράμματα του χρήστη.

Το Windows Copilot θα είναι προσβάσιμο μέσω ενός ειδικού κουμπιού στη γραμμή εργασιών και έχει ως στόχο να βελτιώσει την παραγωγικότητα των χρηστών, σύμφωνα με τον Panos Panay, επικεφαλής της Microsoft για τα Windows και τις συσκευές.

Μεταξύ άλλων το Windows Copilot θα μπορεί να κάνει περίληψη του περιεχομένου που προβάλλεται σε εφαρμογές, να το επαναδιατυπώνει ή να το εξηγεί. Θα επιτρέπει επίσης στους χρήστες να κάνουν διάφορες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της προσαρμογής των ρυθμίσεων ή της εκτέλεσης συγκεκριμένων εντολών. Για παράδειγμα ο χρήστης μπορεί να ζητήσει "προσάρμοσε τις ρυθμίσεις μου ώστε να μπορώ να συγκεντρωθώ" και η AI -στο παράδειγμα που παρουσιάστηκε στο σχετικό βίντεο- κλείνει τις ειδοποιήσεις, ενεργοποιεί το dark mode και αλλάζει τη διάταξη των παραθύρων.

Επιπλέον, η Microsoft θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να φέρουν τα plug-ins που έχουν γραφτεί για το Bing ή το ChatGPT της OpenAI και σε αυτόν τον βοηθό τεχνητής νοημοσύνης, διευρύνοντας πολύ τη λειτουργικότητά του. Πλέον θα υπάρχει μια κοινή πλατφόρμα για τα plug-ins που θα δουλεύουν ταυτόχρονα και στο ChatGPT, αλλά και στις εμπειρίες της Microsoft.

Συνεχίζοντας, ο σχεδιασμός του Windows Copilot θυμίζει το πλαίσιο διαλόγου που προστέθηκε στο Bing, το οποίο επιτρέπει γενικές ερωτήσεις που συνήθως υποβάλλονται στις μηχανές αναζήτησης. Ωστόσο, αυτή η AI δεν στοχεύει να αντικαταστήσει την υπάρχουσα γραμμή αναζήτησης των Windows 11, αλλά να τη συμπληρώσει ως μια ξεχωριστή, εξειδικευμένη βοηθός.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για όλες τις ανακοινώσεις της Microsoft στο επίσημο blog της, πατώντας εδώ. Παρακάτω θα βρείτε και το επίσημο βίντεο που συνόδευσε την ανακοίνωση.