Bill Gates: Η AI θα “σκοτώσει“ την αναζήτηση στο internet και τις αγορές στα websites

Θα αλλάξει δραστικά τη συμπεριφορά των χρηστών
23 Μαΐου 2023 09:23
Bill Gates: Η AI θα “σκοτώσει“ την αναζήτηση στο internet και τις αγορές στα websites

Ο Bill Gates, μιλώντας στο συνέδριο AI Forward 2023 στο San Francisco, τόνισε πως ο ανταγωνισμός μεταξύ των τεχνολογικών εταιριών αυτή τη στιγμή είναι για το ποιος θα δημιουργήσει πρώτος τον κορυφαίο AI προσωπικό βοηθό. Και αυτός που θα είναι πρώτος, θα διαταράξει τις μηχανές αναζήτησης, την παραγωγικότητα και τα online sites αγορών.

Δε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ποτέ ξανά ένα site αναζήτησης. Δε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ποτέ ξανά την Amazon.

Ο Gates, αν και θέλει να είναι η Microsoft αυτή η εταιρία, θεωρεί πως μία μικρή startup εταιρία έχει 50% πιθανότητες να είναι αυτή που θα δημιουργήσει πρώτη έναν ψηφιακό προσωπικό βοηθό ο οποίος θα αναλάβει ορισμένες εργασίες για το χρήστη.

Θεωρεί πως η τεχνολογία αυτή θα είναι τόσο πρωτοφανής, που θα αλλάξει δραστικά τη συμπεριφορά του χρήστη. Αυτή η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορεί να καταλάβει τις ανάγκες και τις συνήθειες ενός ανθρώπου και θα τον βοηθά “να διαβάζει πράγματα για τα οποία δεν έχει το χρόνο να τα διαβάσει”.

Ωστόσο παραδέχεται πως θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να γίνει mainstream ένα τόσο ισχυρό ψηφιακό εργαλείο και έως τότε, οι εταιρίες θα συνεχίσουν να ενσωματώνουν εργαλεία παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης παρόμοια με το ChatGPT στα προϊόντα τους.