iPhone: Σταμάτησε να λειτουργεί επίσημος αντάπτορας της Apple λόγω της νέας ενημέρωσης του iOS

Εκατοντάδες οι αναφορές των χρηστών σε Reddit που συνάντησαν το πρόβλημα
22 Μαΐου 2023 10:48
iPhone: Σταμάτησε να λειτουργεί επίσημος αντάπτορας της Apple λόγω της νέας ενημέρωσης του iOS

Την περασμένη Πέμπτη η Apple κυκλοφόρησε το iOS 16.5 προς όλους τους κατόχους των υποστηριζόμενων iPhone, φέρνοντας μερικά νέα χαρακτηριστικά και διορθώσεις, εκτός όμως από ένα σοβαρό bug που έχε εκνευρίσει μερίδα χρηστών.

Φαίνεται πως η νέα αναβάθμιση του iOS έχει "σπάσει" ένα από τα αξεσουάρ και συγκεκριμένα τον αντάπτορα "Lightning to USB 3" για κάμερες που υποστηρίζεται τόσο από iPhone όσο και από iPad. Πρόκειται για το αξεσουάρ που επιτρέπει τη σύνδεση κάμερας, μικροφώνου και άλλων USB συσκευών και αξεσουάρ με το iPhone ή το iPad, το οποίο χρησιμοποιείται από φωτογράφους, vloggers και content creators γενικότερα. Ένα από τα χαρακτηριστικά του αξεσουάρ είναι πως προσφέρει και μια lightning θύρα για τη φόρτιση μιας iOS/iPadOS συσκευής, η οποία λόγω του iOS 16.5/iPadOS 16.5 επίσης δεν λειτουργεί. 

Οι αναφορές είναι εκατοντάδες τόσο στο Reddit όσο και στα forums του MacRumors αλλά και την επίσημη τεχνική υποστήριξη της Apple στο Apple Support Community. Το γιατί προκαλείται αυτό το πρόβλημα ακόμη είναι άγνωστο, ωστόσο διάφορα μέσα λένε πως πρόκειται ξεκάθαρα για bug του software, που προκλήθηκε από το νέο update του iOS. 

Προς το παρόν η Apple δεν έχει δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα διορθωθεί αυτό το πρόβλημα ή πότε περίπου αναμένεται το fix, το οποίο ίσως και να απέχει μερικές εβδομάδες. 

Tags: