Twitter: Πρώην στελέχη μηνύουν τον Elon Musk για τα υπνοδωμάτια στα κεντρικά γραφεία

Οι αρχές του Σαν Φρανσίσκο ξεκίνησαν νέα έρευνα
22 Μαΐου 2023 09:59
Twitter: Πρώην στελέχη μηνύουν τον Elon Musk για τα υπνοδωμάτια στα κεντρικά γραφεία

Μια νέα έρευνα από τις αρχές του Σαν Φρανσίσκο ξεκίνησε για το Twitter ύστερα από την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από έξι πρώην υψηλόβαθμα στελέχη. Όπως μεταδίδει το Associated Press και τα τοπικά μέσα, οι ενάγοντες κατηγορούν την εταιρία του Elon Musk ότι παραβίασε τοπικούς και ομοσπονδιακούς νόμους, αλλά και κτιριακούς κανονισμούς στην προσπάθειά της να μετατρέψει κάποια από τα δωμάτια των κεντρικών γραφείων σε υπνοδωμάτια για τους εργαζομένους της. 

Μια πρώτη έρευνα στο θέμα αυτό από τις αρχές του Σαν Φρανσίσκο έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο ύστερα από δημοσίευμα του Forbes, το οποίο υποστήριζε ότι μετατράπηκαν κάποιες αίθουσες συνεδριάσεων, ούτως ώστε να ξεκουράζεται κάπου το προσωπικό. Όλα αυτά ακολουθούν την περίοδο μετά το μήνυμα του Elon Musk για ένα "φοβερά σκληροπυρηνικό" περιβάλλον εργασίας στο Twitter, από όσους υπαλλήλους είχαν απομείνει μετά τις μαζικές απολύσεις, προετοιμάζοντάς τους να εργάζονται για "πολλές ώρες σε υψηλή ένταση". 

Ένα από τα στελέχη που κατέθεσαν την αγωγή προς το Twitter και τον μεγιστάνα ιδιοκτήτη του είναι ο Joseph Killian, πρώην επικεφαλής του παγκόσμιου σχεδιασμού και κατασκευής του Twitter. O ίδιος υποστηρίζει ότι η ομάδα του Musk έδωσε εντολή να παραβιάσει κτιριακούς κανόνες, όπως το να αφαιρέσει τα φώτα που είχαν ανιχνευτή κίνησης επειδή ενοχλούσαν το προσωπικό που προσπαθούσε να κοιμηθεί. Ο οικοπεδούχος του κτιρίου του Twitter απέρριψε το αίτημα όμως παρόλα αυτά έπρεπε να προσλάβει έναν ηλεκτρολόγο για να αποσυνδέσει τα φώτα, κάτι που έγινε χωρίς άδεια. 

Ο Killian είπε επίσης ότι του έδωσαν εντολή να εγκαταστήσει φθηνότερες κλειδαριές για τους κοιτώνες που δεν ξεκλειδώνουν αυτόματα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, παρά το ότι προειδοποίησε τους υπόλοιπους ότι θα εμπόδιζαν τους διασώστες να έχουν πρόσβαση στα δωμάτια. Ο ίδιος φέρεται να παραιτήθηκε εκείνη την ημέρα, αν και κάποιος άλλος εγκατέστησε μετέπειτα τις κλειδαριές.

Επιπλέον, ο Killian κατηγόρησε την εταιρεία πως τον ανάγκασαν να μην αποκαλύψει αυτές τις προγραμματισμένες αλλαγές στους δημοτικούς ελεγκτές, που επισκέπτονταν τα κεντρικά γραφεία του Twitter. Οι επιθεωρητές είδαν μόνο τα κρεβάτια και τα νέα έπιπλα και δεν είχαν ιδέα για τις παραβιάσεις, αναφέρει η μηνυτήρια κατάθεση.

Εκτός αυτών των παραπόνων, η αγωγή υποστηρίζει ότι το Twitter δεν τους κατέβαλλε την υποσχεθείσα αποζημίωση, ενώ γίνεται λόγος πως η νέα ηγεσία του Musk επιτηδευμένα δεν πλήρωνε το ενοίκιο για τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στο Σαν Φρανσίσκο. 

Η California Property Trust, στην οποία ανήκει το κτίριο όπου βρίσκεται η έδρα του Twitter, μήνυσε την εταιρεία επειδή δεν πλήρωσε ενοίκιο ύψους 136.250 δολαρίων τον Ιανουάριο.