Έπεσε το Instagram προκαλώντας πανικό για αρκετές ώρες

Η Meta επιβεβαίωσε το πρόβλημα
22 Μαΐου 2023 08:48
Έπεσε το Instagram προκαλώντας πανικό για αρκετές ώρες

Δεν ήσασταν οι μόνοι ούτε το Wi-Fi, ούτε και τα δεδομένα σας είχαν πρόβλημα εάν χθες περίπου κατά τη 1 η ώρα τα μεσάνυχτα δε μπορούσατε να πλοηγηθείτε στο Instagram ή να ανταλλάξετε μηνύματα μέσω αυτού. 

Πράγματι το Instagram "έπεσε" για αρκετές ώρες χθες προκαλώντας πανικό στους εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα, με τα προβλήματα να επιβεβαιώνονται πρώτα από το DownDetector. Στο γνωστό site που παρακολουθεί την κατάσταση των sites, άρχισαν να πληθαίνουν οι αναφορές πως κάτι δεν πάει καλά με το Instagram από τη 00:50 ώρα Ελλάδος, με τις αναφορές να ξεσπούν σα φωτιά μέσα στα επόμενα λεπτά. Μάλιστα, το Instagram σύμφωνα με αναφορές χρηστών, εμφάνιζε μηνύματα όπως "Δυστυχώς κάτι πήγε στραβά. Προσπαθήστε ξανά" ή το "Η ροή δεν ανανεώθηκε" στο feed της εφαρμογής, καθώς είχαν νεκρώσει τα πάντα και εμφάνιζε παλιές αναρτήσεις. 

Φαίνεται όμως πως δεν ήταν ένα συνηθισμένο τεχνικό πρόβλημα του διάσημου κοινωνικού δικτύου, διότι ήταν τόσο σοβαρό που το αναγνώρισε η Meta μέσα από τους επίσημους λογαριασμούς της. Τελικά το πρόβλημα λύθηκε δύο ώρες μετά και συγκεκριμένα στις 03:19 τα μεσάνυχτα ξημερώματα Δευτέρας, με την Meta να εκδίδει και σχετική ανακοίνωση από το @InstagramComms λέγοντας: "Το Instagram επέστρεψε! Σας ζητάμε συγγνώμη για το πρόβλημα, καθώς είχαμε μια σύντομη διακοπή νωρίτερα και επιλύσαμε το πρόβλημα που την προκάλεσε". 

Οι άλλες πλατφόρμες της Meta όπως το Facebook, το Messenger και το WhatsApp δεν επηρεάστηκαν παράλληλα και λειτουργούσαν κανονικά. Τελευταία φορά που έπεσε με τέτοιο τρόπο το Instagram ήταν τον περασμένο Μάρτιο.