Τόσο θα κοστίζουν οι custom RTX 4060 Ti της GIGABYTE!

Αποκαλύφθηκε η τιμή τους με διάφορες εκδόσεις
21 Μαΐου 2023 20:13
Τόσο θα κοστίζουν οι custom RTX 4060 Ti της GIGABYTE!

Η GIGABYTE είναι η πρώτη εταιρία που αποκαλύπτει την τιμή για τις custom RTX 4060 Ti κάρτες γραφικών. Πριν από λίγες ημέρες μάθαμε την τιμή από την ίδια την Nvidia, αλλά μόλις αποκαλύφθηκε πόσα παραπάνω χρήματα θα πρέπει να δώσετε για να αποκτήσετε τη νέα κάρτα γραφικών από άλλη κατασκευάστρια εταιρία.

Όπως έγινε γνωστό από το VideoCardz, διάφορα μοντέλα της 4060 Ti ανέβηκαν σε διάφορα Αμερικάνικα sites όπως το Newegg και το Best Buy με την τιμή να ξεκινάει από τα 400 δολάρια. Για παράδειγμα, στο Newegg, αυτή τη στιγμή, η GIGABYTE Eagle GeForce RTX 4060 Ti των 8GB κοστίζει 399.99 δολάρια, ενώ η έκδοση GIGABYTE AORUS GeForce RTX 4060 Ti ELITE 8GB πλησιάζει τα 470 δολάρια.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι προς το παρόν έχει γίνει διαθέσιμη μόνο η έκδοση των 8GB, ενώ αν θέλετε 16GB θα πρέπει να κάνετε υπομονή μέχρι τον Ιούλιο.

Όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές, η RTX 4060 Ti είναι μια κάρτα των 22 teraflops που αξιοποιεί την τελευταίας γενιάς Ada Lovelace αρχιτεκτονική της Nvidia. Αυτό σημαίνει πως υποστηρίζει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες της εταιρίας, όπως το εντυπωσιακό DLSS3 για καλύτερη απόδοση στα συμβατά παιχνίδια και τον 8ης γενιάς NV Encoder με AV1, για καλύτερο streaming και rendering.

Πέρα από τη διαφορά στο μέγεθος της μνήμης, οι δύο εκδοχές της RTX 4060 Ti θα είναι πανομοιότητες, με 32MB L2 Cache και 288GB/s εύρος ζώνης. Μάλιστα, αυτό που εντυπωσιάζει είναι η κατανάλωση ενέργειας της κάρτας, αφού σε gaming θα καταναλώνει κατά μέσο όρο 140W, ενώ σε idle κατάσταση μόλις 7W.

Τώρα μένει να μάθουμε και τις τιμές άλλων εταιριών, όπως είναι οι ASUS, Colorful, Gainward, GALAX και MSI.

Επίσης, αναμένεται να αποκαλυφθεί και πόσο θα κοστίζουν οι custom RTX 4060 Ti κάρτες γραφικών στην Ελλάδα. Για οτιδήποτε νεότερο παραμείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.