Ίσως να δούμε την Cortana στην επόμενη έκδοση Cyanogen OS

Ως την επίσημη ψηφιακή βοηθό
13 Σεπτεμβρίου 2015 08:01
Ίσως να δούμε την Cortana στην επόμενη έκδοση Cyanogen OS

Η Cortana είναι ήδη η ψηφιακή προσωπική βοηθός σε Windows Phone 8.1, Windows 10 και Windows 10 Mobile, ενώ βρίσκεται ήδη σε beta η Android εφαρμογή της. Σύμφωνα με νέες δηλώσεις του συνιδρυτή και CEO της Cyanogen, Kirt McMaster, θα δούμε την Cortana ενσωματωμένη στην επόμενη έκδοση Cyanogen OS.

Όταν η Apple παρουσίασε το Apple Music στην WWDC, μας έδειξαν την ενσωμάτωση της Siri στο Apple Music. Η Siri δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο Spotify με αυτό τον τρόπο, επομένως μπορούμε να κάνουμε εμείς αυτού του είδους τα πράγματα, για παράδειγμα με την ενσωμάτωση της Cortana της Microsoft στο λειτουργικό, επιτρέποντας στη φυσική φρασεολογία να λειτουργήσει στο Spotify και σε άλλες υπηρεσίες”.

Μάλιστα τόνισε πως δε θα πρόκειται απλά για μια εφαρμογή της Cortana, αλλά για βαθιά ενσωμάτωση της στο λειτουργικό. “Η φυσική φρασεολογία σε συνδυασμό με νοημοσύνη είναι πολύ σημαντική, αλλά ως εφαρμογή δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει, επειδή πρέπει να την ενσωματώσεις στο λειτουργικό, αφού από εκεί παίρνεις όλα τα σήματα για όλες τις υπηρεσίες που κάνουν αυτή τη νοημοσύνη εξυπνότερη”.