Παράξενη βλάβη με τα μηνύματα μεταξύ iPhone και Android χρηστών

Οι χρήστες αναφέρουν προβλήματα με τα SMS μεταξύ iOS και Android
19 Μαΐου 2023 12:10
Παράξενη βλάβη με τα μηνύματα μεταξύ iPhone και Android χρηστών

Ένα παράξενο bug έχει κάνει την εμφάνισή του μεταξύ των κατόχων iPhone και Android συσκευών καθώς έχουν "σπάσει" τα απλά γραπτά μηνύματα (SMS). Ως γνωστόν οι δύο πλατφόρμες δεν έχουν επικοινωνία επιπέδου "iMessage" μεταξύ τους, καθώς η Apple επιμένει να χρησιμοποιεί το δικό της πρότυπο στο iOS και η Google από πλευράς της το πρότυπο RCS για το λειτουργικό του Android, αν και πιέζει συνεχώς τον ανταγωνισμό να το υιοθετήσει. 

Οι αναφορές που πληθαίνουν τις τελευταίες ώρες -ειδικά στο Reddit- προέρχονται από κατόχους iPhone, οι οποίοι όταν δέχονται γραπτό μήνυμα από Android συσκευή ή το Google Voice, προστίθεται στον αριθμό τους ένα "+" στην αρχή του. Αυτό προκαλεί το iMessage app να κατηγοριοποιεί ως διεθνή αριθμό και να χωρίζει το chat σε ξεχωριστή συνομιλία, και σα να μην έφτανε αυτό, ο χρήστης iPhone δεν μπορεί να απαντήσει στο SMS γιατί το αποθηκεύει λανθασμένα. 

Τόσο το MacRumors όσο και το Android Police αναφέρουν ότι δεν ευθύνεται το iOS 16.5, η νεότερη ενημέρωση του λογισμικού της Apple που κυκλοφορεί από χθες σε όλα τα υποστηριζόμενα iPhones. 

Προς το παρόν φαίνεται πως επηρεάζουν μόνο τους χρήστες από τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο της AT&T και μένει να δούμε εάν θα διορθωθεί το bug αυτό από την ίδια την Apple. Ωστόσο κάποιοι χρήστες αναφέρουν ότι η επαναφορά των ρυθμίσεων δικτύου διορθώνει το πρόβλημα. 

Tags: