Αυτό το AI βίντεο με τον John Cena να τρώει παγωτό είναι σκέτος εφιάλτης!

Και κάνει το γύρο των social media
18 Μαΐου 2023 14:36
Αυτό το AI βίντεο με τον John Cena να τρώει παγωτό είναι σκέτος εφιάλτης!

Μετά τις AI φωτογραφίες του Πάπα να φοράει ένα εντυπωσιακό puffer μπουφάν που είχαν γίνει viral πριν μερικές εβδομάδες, τώρα μια ακόμη δημιουργία αλγορίθμου τεχνητής νοημοσύνης ξεκίνησε να κάνει το γύρο των social media. Πρόκειται για ένα αστείο, αλλά και συγχρόνως ανατριχιαστικό βίντεο που δείχνει τον John Cena, τον διάσημο σούπερ σταρ του WWE και ηθοποιό, να τρώει παγωτά σε διάφορα σκηνικά, ενώ μιλάει κινέζικα.

Το βίντεο αναρτήθηκε από τον λογαριασμό Acknowledge A.I. στο Twitter και έχει ήδη συγκεντρώσει χιλιάδες προβολές, αλλά και ανάμεικτες αντιδράσεις από τους χρήστες. Μεταξύ άλλων, πολλοί το χαρακτήρισαν ως "βγαλμένο από εφιάλτη".

Το βίντεο είναι ομολογουμένως αρκετά αλλόκοτο, αφού ακόμη η AI τεχνολογία παραγωγής βίντεο βρίσκεται σε πρώιμα στάδια. Μπορεί μεν να δημιουργεί αναγνωρίσιμες παραλλαγές της πραγματικότητας, αλλά σουρεαλιστικές δε. Κάπως έτσι, ο John Cena είναι σαφώς αναγνωρίσιμος τις περισσότερες φορές, ωστόσο σε άλλα πλάνα είναι παραμορφωμένος και σε άλλα κινείται παράξενα, με μια αφύσικη αισθητική να διακατέχει το τελικό αποτέλεσμα.

Πρακτικά έχουμε να κάνουμε με μια περίπτωση του ιδιόμορφου φαινομένου που είναι γνωστό ως "uncanny valley". Συγκεκριμένα, η θεωρία λέει ότι όταν ανθρωποειδή αντικείμενα, όπως ρομπότ ή CGI γραφικά που απεικονίζουν ανθρώπινες σιλουέτες, μοιάζουν πολύ αλλά όχι αρκετά με πραγματικούς ανθρώπους, το θέαμα προκαλεί αποστροφή και δυσφορία.

Είναι από τις περιπτώσεις, λοιπόν, που τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, οπότε σας αφήνουμε να παρακολουθήσετε το εν λόγω βίντεο μέσα από τον player που περιλαμβάνεται στο tweet που ακολουθεί: