Τι έγινε τελικά με τα λανθασμένα friend requests που έστειλε το Facebook;

Το πρόβλημα αποτελεί και επίσημα παρελθόν
17 Μαΐου 2023 18:37
Τι έγινε τελικά με τα λανθασμένα friend requests που έστειλε το Facebook;

Όπως σας ενημερώσαμε, την περασμένη εβδομάδα οι χρήστες του Facebook βρέθηκαν αντιμέτωποι με έναν πρωτόγνωρο πρόβλημα. Οι λογαριασμοί τους έστελναν από μόνοι τους αιτήματα φιλίας, λόγω ενός απροσδόκητου τεχνικού θέματος που έκανε το σχετικό κουμπί να πατιέται αυτόματα με την προβολή κάποιου προφίλ. Το ζήτημα, το οποίο αρχικά μπέρδεψε πολλούς χρήστες, διορθώθηκε σχετικά γρήγορα από το Facebook, το οποίο ζήτησε συγνώμη, εξηγώντας συγχρόνως τι συνέβη.

Συνοπτικά, η Meta επιβεβαίωσε ότι το περίεργο bug των αιτημάτων φιλίας έχει εξαλειφθεί, χωρίς να υπάρχει κάποια άλλη σημαντική συνέπεια στα συστήματά της. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Facebook όχι μόνο έλυσε το πρόβλημα αλλά και ακύρωσε αυτόματα όλα τα αιτήματα φιλίας που έγιναν από το bug και τα οποία οι αποδέκτες δεν πρόλαβαν να δεχθούν.

Παρόλα αυτά, το Facebook έστειλε σε όλους όσους επηρεάστηκαν μια σχετική ειδοποίηση που τους προτρέπει να ελέγξουν τα activity logs τους για να ανιχνεύσουν αν έκαναν κάποιο αίτημα που δεν ήθελαν. Τα καλά νέα είναι ότι οι χρήστες μπορούν πλέον να περιηγηθούν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ξέγνοιαστα, με βεβαιότητα ότι δεν θα στέλνουν άθελά τους αιτήματα φιλίας δεξιά και αριστερά!

Σίγουρα τα τυχαία αιτήματα φιλίας οδήγησαν σε…εκπλήξεις και ενδεχομένως και σε άκρως άβολες καταστάσεις. Αρκετοί χρήστες στο ίδιο το Facebook, καθώς και σε άλλα social media ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν το πρόβλημα, ενώ ορισμένοι μάλιστα μπέρδεψαν τα αυτόματα αιτήματα φιλίας με πρόβλημα των smartphones τους. Παρά την ταχεία επίλυση λοιπόν, το περιστατικό χρησιμεύει ως μια υπενθύμιση για τους χρήστες, ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί με τη δραστηριότητά τους στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Tags: