Android: Η Google φέρνει μια νέα λειτουργία για να μην ξεχάσετε ξανά τα γενέθλια φίλων

Κάτι που ζητούσαν καιρό οι χρήστες
15 Μαΐου 2023 17:31
Android: Η Google φέρνει μια νέα λειτουργία για να μην ξεχάσετε ξανά τα γενέθλια φίλων

Η Google ετοίμασε μια νέα, πολύ χρήσιμη λειτουργία για την εφαρμογή Google Contacts του Android. Αυτή σας επιτρέπει να προσθέσετε ειδοποιήσεις γενεθλίων για τις επαφές σας, για να μην ξεχάσετε ποτέ ξανά πότε γιορτάζει κάποιος φίλος, γνωστός ή συγγενής σας. Με αυτόν τον τρόπο μάλιστα δε χρειάζεται να βασίζεστε στο Facebook ή σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη λειτουργία, πρέπει να έχετε την τελευταία έκδοση της εφαρμογής Google Contacts (4.7.26.x) στην Android συσκευή σας. Μόλις ανοίξετε την εφαρμογή, θα δείτε μια κάρτα που θα γράφει "Προσθήκη γενεθλίων" κάτω από τις αγαπημένες επαφές. Αν την πατήσετε, θα μεταφερθείτε σε μια λίστα με όλες τις επαφές σας, όπου μπορείτε εύκολα να προσθέσετε τα γενέθλιά του καθενός. Ένα εικονίδιο τούρτας θα εμφανίζεται δίπλα στις επαφές που δεν έχουν ακόμη συμπληρωμένη ημερομηνία γενεθλίων.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μεμονωμένα ειδοποίηση γενεθλίων για μια συγκεκριμένη επαφή, ανοίγοντας το προφίλ της και πατώντας στο μενού με τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία. Εκεί, θα βρείτε μια νέα επιλογή που ονομάζεται "Προσθήκη ειδοποίησης γενεθλίων". Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να λαμβάνετε ειδοποίηση την ημέρα των γενεθλίων τους ή μια ημέρα πριν.

Μόλις προσθέσετε γενέθλια για τις επαφές σας, θα τα βλέπετε και στο Google Calendar και θα λαμβάνετε χρήσιμες υπενθυμίσεις σε όλες τις υπηρεσίες της Google. Μπορείτε επίσης να τους στείλετε ένα εξατομικευμένο μήνυμα ή να τους καλέσετε απευθείας από την εφαρμογή Google Contacts.

Η εν λόγω λειτουργία δεν είναι ακόμη ευρέως διαθέσιμη για όλους τους χρήστες, αλλά θα καταφθάσει σταδιακά μέσα τις επόμενες ημέρες.

Για την ιστορία, το Google Contacts είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές για τη διαχείριση των επαφών στο Android, με πάνω από 1 δισεκατομμύριο λήψεις στο Play Store. Μεταξύ άλλων, συγχρονίζεται με το Google λογαριασμό σας και επιτρέπει την πρόσβαση στις επαφές σας από οποιαδήποτε συσκευή, ενώ διαθέτει και λειτουργίες όπως έξυπνες προτάσεις, ετικέτες, ομάδες, κ.α.

Tags: