Twitch: Το νέο εργαλείο που θα λύσει τα χέρια όσων ανεβάζουν σε TikTok και YouTube Shorts

Η διάθεσή του ξεκινάει σταδιακά προς όλους
15 Μαΐου 2023 10:19
Twitch: Το νέο εργαλείο που θα λύσει τα χέρια όσων ανεβάζουν σε TikTok και YouTube Shorts

Το Twitch αντιλαμβάνεται ότι γενικά ο κόσμος καταναλώνει βίντεο σε portrait mode ή σε κάθετη διάταξη αλλιώς, ένα φορμάτ που το TikTok έκανε όχι απλά μόδα αλλά ένα νέο στάνταρ. Για αυτόν τον λόγο ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός χαρακτηριστικού που θα λύσει τα χέρια και θα κάνει παιχνιδάκι τη δημοσίευση στιγμιότυπων από τα livestreams σε κάθετη διάταξη. 

Πρόκειται για τον νέο και βελτιωμένο clip editor του Twitch, ο οποίος έχει προσαρμοστεί ακριβώς στα μέτρα και τα νέα σταθμά των social media που θέλουν βίντεο με διάταξη 9:16. Ίσως το πιο χρήσιμο χαρακτηριστικό του ανανεωμένου clip editor είναι αυτό που επιτρέπει  στους χρήστες να κόβουν το κομμάτι οθόνης του gameplay ενός streamer και της κάμεράς του, ώστε να δημιουργείται ένα σωστό παράθυρο σε κάθετη διάταξη ευκολότερα και να φαίνεται συγχρονισμένη η κάμερα του streamer και του παιχνιδιού του. 

Οι χρήστες θα μπορούν να βάλουν και το όνομα του καναλιού τους πάνω στο βίντεο και αφότου επιλέξουν που θα το μοιραστούν μπορούν είτε να το κατεβάσουν για να το μοιραστούν στο TikTok και τα Instagram Reels για παράδειγμα ή να το ανεβάσουν απευθείας στα YouTube Shorts, εφόσον έχουν συνδεδεμένο τον λογαριασμό τους. 

Ο νέος editor για κάθετα βίντεο έχει αρχίσει ήδη να διατίθεται σταδιακά προς όλους τους χρήστες του Twitch.