Ο “παράδεισος των hackers“ παραμένει ενεργός παρά την επιδρομή της αστυνομίας

Σε λειτουργία το Genesis Market
14 Μαΐου 2023 06:31
Ο “παράδεισος των hackers“ παραμένει ενεργός παρά την επιδρομή της αστυνομίας

Τον προηγούμενο μήνα, μία διεθνής αστυνομική επιχείρηση έβαλε τέλος -όπως ανακοινώθηκε- στο Genesis Market. Ένα marketplace το οποίο χαρακτηρίζεται ο “παράδεισος των hackers”, καθώς σε αυτό πωλούνται κωδικοί κάθε είδους. Ωστόσο ένα μήνα μετά, μία πανομοιότυπη και πλήρως λειτουργική εκδοχή του Genesis Market φαίνεται να παραμένει online στα “σοκάκια” του darknet.

Το Genesis Market θεωρείται από τις Αρχές ως ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες διευκόλυνσης εγκληματιών. Ειδικεύεται σε πωλήσεις πληροφοριών login, IP διευθύνσεων και cookies, τα οποία συνθέτουν το ψηφιακό αποτύπωμα των θυμάτων.

Στις 5 Απριλίου διεξήχθη η επιχείρηση Cookie Monster όπου πολλαπλές αρχές εφαρμογής του νόμου από διάφορες χώρες γιόρτασαν το κατέβασμα της υπηρεσίας και τη σύλληψη 119 ατόμων. Ωστόσο ερευνητές κυβερνοασφάλειας διαπίστωσαν πως το website ήταν εκτός λειτουργίας για μόλις δύο εβδομάδες.

Το να διαλύεις οργανώσεις κυβερνο-εγκλήματος είναι σαν να ξεχορταριάζεις. Αν αφήσεις τις ρίζες, θα έρθουν ξανά στην επιφάνεια. Οι ρίζες της λειτουργίας του Genesis Market, όπως οι διαχειριστές, το darknet website και η υποδομή κακόβουλου λογισμικού, έχουν επιβιώσει. – Cyril Noel-Tagoe, επικεφαλής ερευνητής ασφαλείας στην Netacea

Με περίσσιο θράσος, οι διαχειριστές της πλατφόρμας ανακοίνωσαν πως διέθεσαν μία νέα έκδοση του εξειδικευμένου hacking browser τους, συνεχίζουν τη συλλογή δεδομένων από παραβιασμένες συσκευές και έχουν προσθέσει πάνω από 2.000 νέα θύματα στο marketplace.