Το Apple Watch έσωσε έναν άντρα όταν ένας 17χρονος τον χτύπησε με το αυτοκίνητο

Ευτυχώς δεν κινδυνεύει η ζωή του
13 Μαΐου 2023 13:57
Το Apple Watch έσωσε έναν άντρα όταν ένας 17χρονος τον χτύπησε με το αυτοκίνητο

Ένα Apple Watch έσωσε μέσα στον Μάιο έναν άνθρωπο στην Minnesota όταν ένα όχημα τον χτύπησε και μετά διέφυγε. Το Fall Detection βοήθησε να έρθουν οι αρχές και να σώσουν τη ζωή του.

Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν μερικές ημέρες και τυχερός μέσα στην ατυχία του ήταν ο Michael Brodkorb, όταν είδε ξαφνικά να τον χτυπάει ένα όχημα και ύστερα να φεύγει. Το Apple Watch του εντόπισε την πρόσκρουση χρησιμοποιώντας το Fall Detection χαρακτηριστικό της Apple και κάλεσε αυτόματα το «911».

Ήμουν απλώς σοκαρισμένος… Σοκαρισμένος με το πως είναι να σε χτυπάει ένα όχημα.

Εκτός από τις αρχές, το Apple Watch του Brodkorb ειδοποίησε τη γυναίκα και τα παιδιά του που βρίσκονταν στο σπίτι τους και έτσι έτρεξαν απευθείας να δουν τι συμβαίνει. Ο Brodkorb, σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχει κάποια τραύματα στα πλευρά του και ευτυχώς δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Το Apple Watch είναι ένα εργαλείο που σώζει ζωές.

Λίγη ώρα μετά, η αστυνομία βρήκε τον οδηγό και ήταν ένα 17χρονο αγόρι, αν και δεν έγινε γνωστό τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Μάλιστα, ο Brodkorb έστειλε ένα email στον Tim Cook, τον CEO της Apple, ο οποίος του ευχήθηκε περαστικά.

Πως λειτουργεί το Fall Detection στα Apple Watch;

Όταν το Apple Watch ανιχνεύσει μία κίνηση που θεωρεί πως είναι πτώση, καλεί το χρήστη να κάνει tap στην οθόνη με οπτική και ηχητική ειδοποίηση για να βεβαιωθεί πως είναι καλά. Αν μετά την παρέλευση 60 δευτερολέπτων ο χρήστης δεν έχει αντιδράσει, ειδοποιεί τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και τις προεπιλεγμένες επαφές, δίνοντας την GPS θέση του χρήστη.

Πηγή: Macrumors