ΕΠΙΣΗΜΟ: Αυτή είναι η νέα CEO του Twitter

Όπως ανακοίνωσε ο Elon Musk
12 Μαΐου 2023 19:15
ΕΠΙΣΗΜΟ: Αυτή είναι η νέα CEO του Twitter

Όπως σας ενημερώσαμε πριν μερικές ώρες, ο Elon Musk επιβεβαίωσε πώς σκοπεύει να εγκαταλείψει τη θέση του CEO του Twitter, δίνοντας τα ηνία εντός έξι εβδομάδων. Ωστόσο, ο μεγιστάνας δεν είχε ξεκαθαρίσει το τοπίο, πυροδοτώντας αμέσως φήμες και εικασίες.

Τώρα, ο Musk ήρθε να επιβεβαιώσει πως η Linda Yaccarino θα αναλάβει το ρόλο. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η Yaccarino θα εστιάσει κυρίως στις επιχειρηματικές δραστηριότητες, την ώρα που ο ίδιος θα συνεχίσει να εργάζεται στο Twitter, εστιάζοντας στον σχεδιασμό του και στις νέες τεχνολογίες.

Ο Musk δήλωσε χαρακτηριστικά:

Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την Linda για να μεταμορφώσουμε αυτή την πλατφόρμα στο X, την εφαρμογή για τα πάντα.

Ποια είναι η Linda Yaccarino, η νέα CEO του Twitter;

Η Linda Yaccarino ξεκίνησε την καριέρα της ως ασκούμενη του NBC και αργότερα εργάστηκε στο Turner Broadcasting System για 18 χρόνια, φτάνοντας μέχρι τη θέση της εκτελεστικής αντιπροέδρου και διευθύντριας λειτουργίας των διαφημιστικών πωλήσεων και του μάρκετινγκ.

Εντάχθηκε στην NBCUniversal το 2011 ως πρόεδρος της καλωδιακής ψυχαγωγίας και των ψηφιακών διαφημιστικών πωλήσεων και προήχθη σε πρόεδρος παγκόσμιας διαφήμισης και συνεργασιών το 2019. Ήταν υπεύθυνη για την εποπτεία όλων των πτυχών της διαφημιστικής επιχείρησης της NBCUniversal, συμπεριλαμβανομένων των καλοδιακών δικτύων, των ψηφιακών και streaming πλατφορμών, των συνεργασιών διανομής και εμπορίου, των δυνατοτήτων δεδομένων και τεχνολογίας και των σχέσεων με τους πελάτες.

Πέρα από την NBCUniversal, από την οποία πλέον έχει αποχωρήσει, παραμένει υψηλόβαθμο στέλεχος του μη κερδοσκοπικού αμερικανικού οργανισμού Ad Council και του World Economic Forum (Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ).