Η συγγνώμη του CEO της OnePlus

Σχετικά με την καθυστέρηση του OnePlus 2
11 Σεπτεμβρίου 2015 16:10
Η συγγνώμη του CEO της OnePlus

Το OnePlus 2 διανύει μόλις το δεύτερο μήνα ζωής του, με την υπόσχεση της OnePlus, ότι η νέα ναυαρχίδα της θα γινόταν πιο γρήγορα διαθέσιμη στο κοινό (σε σχέση με το OnePlus One) λόγω του αναβαθμισμένου συστήματος προσκλήσεων, αλλά και της μεγάλης ποσότητας τεμαχίων που υπήρχαν στην αποθήκη της εταιρίας, η οποία δεν εκπληρώθηκε. 

Ως απάντηση προς τη δυσαρέσκεια των πελατών της, ο συνιδρυτής και CEO της OnePlus Carl Pei, σε μια δημοσίευση που έκανε στο forum της OnePlus, εκφράζει τη συγνώμη του για όλη αυτή την αναμονή. Ωστόσο η κίνηση αυτή του Carl Pei δεν απευθύνεται μόνο στους πελάτες, αλλά και στους υπαλλήλους, συνεργάτες και “οπαδούς” της εταιρίας, λέγοντας ότι δεν έχει εντοπιστεί η πηγή που προκάλεσε αυτήν την καθυστέρηση στην παράδοση των τεμαχίων παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πάρα πολλές διαθέσιμες προσκλήσεις. Αισίως, ανέφερε ότι οι αποστολές των τεμαχίων άρχισαν ξανά με τελικό προορισμό να φτάσουν στα χέρια των πελατών.

Τέλος, ο CEO της OnePlus ανέφερε πως μέσα στον μήνα ή τον επόμενο θα γίνει ένα flash sale όπου οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία -όσοι προλάβουν πάντα- να αγοράσουν χωρίς πρόσκληση το OnePlus 2 για μία ώρα.