Η Meta ξεκινά τις δοκιμές της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης της

Θα τη χρησιμοποιήσει – πού αλλού – στις διαφημίσεις
12 Μαΐου 2023 11:16
Η Meta ξεκινά τις δοκιμές της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης της

Ο τεχνολογικός κολοσσός Meta μπήκε στο παιχνίδι της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης, ξεκινώντας από τις δοκιμές νέων εργαλείων διαφημίσεων, τα οποία θα μπορούν να δημιουργούν περιεχόμενο όπως backgrounds εικόνων και εναλλαγές γραπτού κειμένου. Για τις δοκιμές αυτές έχει επιλεγεί ένας περιορισμένος αριθμός διαφημιστών οι οποίοι θα συμμετέχουν στο πείραμα με σκοπό την αξιολόγηση του AI Sandbox της Meta. Μέσα στον Ιούλιο, τα εργαλεία θα γίνουν διαθέσιμα σε περισσότερους διαφημιστές, ενώ η ευρεία πρόσβαση σε αυτά θα έρθει κάποια στιγμή αργότερα μέσα στη χρονιά.

Πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια του Facebook και του Instagram σε προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούν τεχνολογία παραγωγικής νοημοσύνης όπως είναι το ChatGPT της OpenAI και το Bard της Google.

Η AI της Meta θα βοηθά τα brands να δημιουργούν πολλαπλές εκδοχές της ίδιας διαφήμισης για διαφορετικά κοινά. Θα μπορούν να δημιουργούν διαφορετικά backgrounds με απλές γραπτές εντολές, να δημιουργούν διαφορετικές εκδοχές του κειμένου της διαφήμισης ανάλογα με το κοινό που απευθύνονται, ενώ θα υπάρχουν και εργαλεία για το σωστό “κόψιμο” των εικόνων των προϊόντων, με διαφορετικές αναλογίες για κάθε είδους social media.