Το Magic Editor της Google είναι κάτι σαν αυτόματο Photoshop που δουλεύει με AI

Edit φωτογραφιών με μερικά κλίκ
11 Μαΐου 2023 18:25
Το Magic Editor της Google είναι κάτι σαν αυτόματο Photoshop που δουλεύει με AI

Τα Google Photos είναι ήδη γνωστά για τις διάφορες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης που διαθέτουν, για να βοηθούν τους χρήστες να οργανώνουν, να βελτιώνουν και να μοιράζονται τις φωτογραφίες τους. Τώρα όμως, η εφαρμογή ανακοινώθηκε ότι θα αποκτήσει μια νέα πειραματική λειτουργία που ονομάζεται Magic Editor και φιλοδοξεί να κάνει τους χρήστες «Photoshop μάγους» με μόλις μερικά κλικ.

Συγκεκριμένα, το νέο χαρακτηριστικό χρησιμοποιεί δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη και επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν μεγάλες αλλαγές στις φωτογραφίες τους, χωρίς να χρειάζονται επαγγελματικά εργαλεία.

Για παράδειγμα, το Magic Editor θα επιτρέπει στους χρήστες να επεξεργάζονται συγκεκριμένα μέρη μιας εικόνας, όπως ο ουρανός ή το φόντο και να δημιουργούν νέο περιεχόμενο για να συμπληρώσουν τυχόν κενά. Έτσι, θα μπορούν να μετακινήσουν τον εαυτό τους στην selfie μπροστά από ένα τοπίο, για να βελτιώσουν τη φωτογραφία, να αφαιρέσουν ανεπιθύμητα αντικείμενα ή ανθρώπους, να αλλάξουν το χρώμα ή τη φωτεινότητα του ουρανού και να δημιουργήσουν περισσότερο background.

Η λειτουργία ανακοινώθηκε στο Google I/O 2023 και θα γίνει διαθέσιμη αρχικά για επιλεγμένα Pixel smartphones αργότερα φέτος. Η Google επισήμανε ότι χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό τεχνικών τεχνητής νοημοσύνης για να δημιουργήσει ρεαλιστικά και εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ωστόσο, η εταιρεία αναγνωρίζει επίσης ότι η τεχνολογία είναι ακόμη πειραματική και ότι ενδέχεται να μην παράγει πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι χρήστες θα μπορούν να παρέχουν feedback για να βοηθήσουν τη Google να βελτιώσει τη λειτουργία με την πάροδο του χρόνου.

Μπορείτε να δείτε την εξαιρετικά εντυπωσιακή παρουσίαση του Magic Editor από το Google I/O 2023 event παρακάτω.