Η Google επιστρέφει στα tablets με το Pixel Tablet των $499 που έχει δική του βάση-ηχείο

Σύντομα το ντεμπούτο του στην αγορά
10 Μαΐου 2023 22:37
Η Google επιστρέφει στα tablets με το Pixel Tablet των $499 που έχει δική του βάση-ηχείο

Η Google και επίσημα επιστρέφει στην αγορά των tablets, αφού στο πλαίσιο του I/O 2023 event της παρουσίασε μόλις το ολοκαίνουργιο Pixel Tablet, μιας συσκευή αξίας 499 δολαρίων ειδικά σχεδιασμένη για οικιακή ψυχαγωγία. Το Pixel Tablet θα είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία από σήμερα Τετάρτη 10 Μαΐου και πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 20 Ιουνίου.

Το νέο Pixel Tablet αποκλίνει αρκετά από τις προηγούμενες προσπάθειες της Google στη συγκεκριμένη κατηγορία, εστιάζοντας σε αυτό για το οποίο οι άνθρωποι συνήθως χρησιμοποιούν τα tablets: για την παρακολούθηση βίντεο και για mobile gaming στην άνεση του σπιτιού τους.

Το Pixel Tablet διαθέτει οθόνη LCD 11 ιντσών, ανάλυσης 2560 x 1600, με ομοιόμορφα bezels και ματ πίσω μέρος. Θα πωλείται σε τρία χρώματα: λευκό, σκούρο πράσινο και ανοιχτό ροζ. Ο σχεδιασμός του περιλαμβάνει πλαίσιο από αλουμίνιο και θυμίζει το Pixel 5 smartphone. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αποφάσεις της Google είναι πως μαζί με το tablet θα παρέχεται και μια μαγνητική βάση-ηχείο που θα εξυπηρετεί πολλαπλούς σκοπούς, όπως φυσικά η φόρτιση.

Όταν είναι τοποθετημένο στη βάση, το Pixel Tablet θα μοιάζει με το Nest Hub Max, μια έξυπνη οθόνη που κυκλοφόρησε η Google το 2019. Ωστόσο, το Pixel Tablet είναι μια συσκευή Android και όχι μια έξυπνη οθόνη, αφού τρέχει εντελώς διαφορετικό λογισμικό και προσφέρει διαφορετικές δυνατότητες. Τι μπορεί να κάνει λοιπόν όσον είναι στη βάση; Μπορεί να προβάλει ένα slideshow εικόνων από το Google Photos για να λειτουργεί ως ψηφιακή κορνίζα, να λειτουργεί ως panel χειρισμού για έξυπνες οικιακές συσκευές και να δέχεται φωνητικές εντολές για ερωτήματα στο Google Assistant.

Το Pixel Tablet είναι εξοπλισμένο με τον επεξεργαστή Tensor G2 και 8 GB RAM. Οι επιλογές αποθήκευσης είναι είτε 128 είτε 256 GB. Η μπαταρία παρέχει έως και 12 ώρες αναπαραγωγή βίντεο και για την ενσύρματη φόρτιση υπάρχει φυσικά θύρα USB-C. Αξίζει να σημειωθεί πως η συσκευή προορίζεται για χρήση μόνο με Wi-Fi, χωρίς διαθέσιμες 5G ή LTE επιλογές.

Συνεχίζοντας με το hardware, το Pixel Tablet διαθέτει τέσσερα ηχεία και τρία μικρόφωνα για βιντεοκλήσεις. Διαθέτει επίσης δύο 8 megapixel κάμερες: μία στο πίσω μέρος και μία στο μπροστά, ενώ υπάρχει αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων ενσωματωμένος στο κουμπί λειτουργίας για βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας. Η Google δεν έχει κατασκευάσει δικό της πληκτρολόγιο ή γραφίδα για το tablet, αλλά θα είναι συμβατό με πληκτρολόγια Bluetooth και γραφίδες USI 2.0.

Το λογισμικό του Pixel Tablet είναι προσαρμοσμένο για οικιακή χρήση, με έμφαση στην ευκολία και την ψυχαγωγία. Τρέχει σε Android 13 και θα αναβαθμιστεί σε Android 14 αργότερα φέτος, με την υπόσχεση για πέντε χρόνια αναβαθμίσεων. Περισσότερες από 50 εφαρμογές της Google έχουν βελτιστοποιηθεί για τη μεγαλύτερη οθόνη του, αλλά η συσκευή δεν θα έχει ειδικές λειτουργίες παραγωγικότητας, όπως αυτές που προσφέρουν ανταγωνιστές σαν την Samsung, την Apple και την OnePlus. Αντ' αυτού, το Pixel Tablet στοχεύει στην παροχή μιας απρόσκοπτης και ευχάριστης εμπειρίας οικιακής ψυχαγωγίας, απευθυνόμενο στην πλειοψηφία των χρηστών.