Pixel Fold: Το πρώτο αναδιπλούμενο τηλέφωνο της Google είναι γεγονός! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποκαλύφθηκε μέσα από το Google I/O
10 Μαΐου 2023 22:18
Pixel Fold: Το πρώτο αναδιπλούμενο τηλέφωνο της Google είναι γεγονός! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Google ανακοίνωσε και επίσημα το πρώτο αναδιπλούμενο τηλέφωνό της κατά τη διάρκεια του Google I/O που ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα. Μετά τις ατελείωτες φήμες και διαρροές των τελευταίων μηνών, η εταιρία έρχεται να παρουσιάσει σήμερα τη νέα ναυαρχίδα της, το Google Pixel Fold.

Το Google Pixel Fold είναι το λεπτότερο αναδιπλούμενο της αγοράς και έχει στον εσωτερικό του τον ισχυρό Tensor G2 επεξεργαστή με AI δυνατότητες και δυνατές επιδόσεις. Φυσικά, όπως συμβαίνει σε κάθε τέτοια συσκευή στην αγορά, το Pixel Fold θα υποστηρίζει split-screen σε διάφορες εφαρμογές και θα σας επιτρέπει παραδείγματος χάρη να παρακολουθείτε ένα βίντεο και παράλληλα να σερφάρετε στο ίντερνετ.

Η εμπρόσθια οθόνη της συσκευής ανέρχεται στις 5.8 ίντσες, ενώ όταν την ανοίγετε αγγίζει τις 7.6 ίντσες. Και τα δύο πάνελ είναι OLED και προσφέρουν 120Hz στο ρυθμό ανανέωσης. Η εμπρόσθια οθόνη είναι ανάλυσης 1080x2092 με 1550 nits φωτεινότητας, με την κεντρική και μεγάλη οθόνη να φτάνει τα 2208x1840 σε 1450 nits.

Συνεχίζοντας με τα χαρακτηριστικά του, η Google επισήμανε ότι η συσκευή έχει στο εσωτερικό της 12GB RAM και θα μπορείτε να την προμηθευτείτε είτε με 256, είτε με 512GB στον αποθηκευτικό χώρο. Όσον αφορά την μπαταρία, αυτή φτάνει τα 4.800mAh και υπόσχεται να παραμένει ζωντανή για 24 ώρες και να φορτίζει γρήγορα με έναν 30W φορτιστή, ο οποίος δεν υπάρχει όμως στο κουτί. Το τηλέφωνο υποστηρίζει κανονικά και ασύρματη φόρτιση.

Όσον αφορά τις κάμερες, το Pixel Fold έχει πέντε στον αριθμό. Με δύο selfies (μία όταν είναι διπλωμένη η συσκευή και μία όταν είναι ανοιχτή τελείως) των 8.3MP, καθώς και τρεις στο πίσω μέρος. Ο κεντρικός φακός φτάνει στα 48MP με OIS, ενώ θα βρείτε και έναν 10.8MP για ultrawide λήψεις και έναν 10.8MP telephoto με 5x.

Η Google έχει προσαρμόσει πολλές εφαρμογές για να δείχνουν και να τρέχουν καλύτερα στο Fold, όπως παραδείγματος χάρη το Google translation που θα εμφανίζει το κείμενο στην εξωτερική και στην εσωτερική οθόνη ταυτόχρονα και “live”. Θα έχετε επίσης τη δυνατότητα να έχετε το τηλέφωνο σε διαφορετικές γωνίες όπως είναι το “table top” και θα προσαρμόζεται ανάλογα τις ανάγκες σας. Τη μεγάλη οθόνη των 7.6 ιντσών “χωρίζει μία αόρατη λωρίδα" όπως έχουμε δει και σε άλλα foldable τηλέφωνα.

Το Pixel Fold θα κοστίζει 1.800 δολάρια και θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο με τις προπαραγγελίες να έχουν ανοίξει ήδη στην Αμερική. Προς το παρόν δε γνωρίζουμε εάν θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα ή πόσο θα κοστίζει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Google δήλωσε ότι όποιος αγοράσει ένα Pixel Fold θα λάβει ως δώρο το Pixel Watch.