Google Bard: Ο ανταγωνιστής του ChatGPT από σήμερα σε περισσότερες χώρες

Με πληθώρα νέων χαρακτηριστικών
10 Μαΐου 2023 21:56
Google Bard: Ο ανταγωνιστής του ChatGPT από σήμερα σε περισσότερες χώρες

Στο πλαίσιο του ετήσιου Google I/O 2023 event της, η Google ανακοίνωσε μερικές μεγάλες αναβαθμίσεις για το Bard AI chatbot της, το οποίο από σήμερα θα γίνει διαθέσιμο σε 180 χώρες ανά τον κόσμο.

Όσον αφορά τις αναβαθμίσεις, η Google ανακοίνωσε ότι δουλεύει για να προσθέσει υποστήριξη για πολλές περισσότερες γλώσσες, ξεκινώντας με τα ιαπωνικά και τα κορεατικά. Παράλληλα, θα κάνει πιο εύκολη την εξαγωγή κειμένου στα Google Docs και Gmail, θα προσθέσει την δυνατότητα για οπτική αναζήτηση και Dark Mode.

Όσον αφορά τα οπτικά αποτελέσματα του Bard, θα μοιάζουν αρκετά με αυτά του Google Search. Για παράδειγμα, όταν ρωτάτε για τα αξιοθέατα που πρέπει να δείτε στη Νέα Ορλεάνη, το Bard δημιουργεί μια λίστα με σχετικές τοποθεσίες, συνοδευόμενη από εικόνες παρόμοιες με μια τυπική αναζήτηση εικόνων στο Google. Μάλιστα, το Bard θα μπορεί να συνεργάζεται με το Google Lens, το οποίο θα του επιτρέπει να αναγνωρίζει αντικείμενα σε εικόνες, προσφέροντας προηγμένες multi-modal δυνατότητες για τους χρήστες.

Συνεχίζοντας, η γεννήτρια εικόνων τεχνητής νοημοσύνης της Adobe, ονόματι Firefly, θα ενσωματωθεί σύντομα στο Bard, ενώ η Google σχεδιάζει επίσης να ενσωματώσει ακόμη περισσότερα εργαλεία τρίτων, όπως το Instacart και το OpenTable.

Το Bard έκανε το ντεμπούτο του πριν από δύο μήνες για επιλεγμένους χρήστες στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά ομολογουμένως είχε μείνει πίσω από τους ανταγωνιστές του, όπως το ChatGPT της OpenAI και το Bing chatbot της Microsoft. Για να το αντιμετωπίσει αυτό, η Google ανακοίνωσε ότι θα αναβαθμίσει το Bard με το νέο γλωσσικό μοντέλο PaLM 2, το οποίο αναμένεται να βελτιώσει τις απαντήσεις και τη χρηστικότητά του. Το βελτιωμένο Bard είναι ιδιαίτερα ικανό στον χειρισμό ερωτήσεων προγραμματισμού, υποστηρίζοντας το debugging και την επεξήγηση αποσπασμάτων κώδικα για πάνω 20 γλώσσες προγραμματισμού.

Μπορείτε να δοκιμάσετε και μόνοι σας το Bard, πατώντας εδώ.