Το Twitch έκανε ban τον PewDiePie

Για αδιευκρίνιστο λόγο και χρόνο
09 Μαΐου 2023 23:25
Το Twitch έκανε ban τον PewDiePie

Ο πασίγνωστος αστέρας του YouTube PewDiePie δέχτηκε ban στο Twitch, μετά την μυστηριώδη εκ νέου ενεργοποίηση του καναλιού του πριν κάποιο καιρό, μόνο και μόνο για δείχνει περιεχόμενο από τη σειρά Trailer Park Boys. Συγκεκριμένα, μετά την αποκλειστική συμφωνία του Felix Kjellberg για streaming μόνο στο YouTube το 2020, οι fans αιφνιδιάστηκαν από την απροσδόκητη επιστροφή του στο Twitch νωρίτερα φέτος.

Ειδικότερα, στις 21 Μαρτίου ξεκίνησε ένα περίεργο live στο κανάλι του PewDiePie στο Twitch, το οποίο έδειχνε σε λούπα παλιά του βίντεο μαζί με επεισόδια της καναδικής κωμικής σειράς Trailer Park Boys. Βέβαια, η ιδιαίτερη αυτή επιστροφή του PewDiePie στο Twitch -που πολλοί εικάζουν ότι ήταν κάποιου είδους marketing ενέργεια- δεν κράτησε και πολύ.

Πριν μερικές ώρες το κανάλι του δέχθηκε ban, πράγμα που σημαίνει ότι αν προσπαθήσετε να το βρείτε στη μοβ πλατφόρμα, θα σας εμφανίσει απλά το γενικό μήνυμα "προσωρινά μη διαθέσιμο". Για την ώρα δεν έχουμε απολύτως καμία επίσημη δήλωση είτε από τον PewDiePie είτε από το Twitch. Φυσικά, όσο ο λόγος παραμένει άγνωστος, τόσο φουντώνουν οι εικασίες σχετικά με την πιθανή αιτία.

Ενδεχομένως, μιας και το live του PewDiePie αναπαρήγαγε αυτόματα τα παλιά του βίντεο, είναι πιθανό να φταίνε κάποιο απόσπασμα με περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Αξίζει να σημειωθεί πως και η διάρκεια του ban είναι άγνωστη, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να κρατήσει από λίγες ημέρες έως και μερικές εβδομάδες.

Γενικότερα δεν είναι σαφές αν ο PewDiePie θα επιστρέψει ποτέ στο Twitch αυτοπροσώπως, αλλά και ούτε γιατί μπήκε στον κόπο να ξεκινήσει πάλι το streaming στην πλατφόρμα με αυτόν τον τρόπο.