Η Samsung είναι η κορυφαία εταιρία στην αγορά των Android tablets

Μόνο η Apple με τα iPads της τα πάει καλύτερα
08 Μαΐου 2023 20:21
Η Samsung είναι η κορυφαία εταιρία στην αγορά των Android tablets

Η Samsung έχει και επίσημα τον τίτλο της κορυφαίας εταιρίας στην αγορά των Android tablets στον κόσμο, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στην ευρύτερη αγορά των tablets πίσω μόνο από την Apple. Συνολικά, παρά τη μείωση των πωλήσεων tablets σε σύγκριση με πέρυσι, τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2023 δείχνουν ότι οι καταναλωτές εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για αυτή την κατηγορία συσκευών.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της IDC, η Samsung απέστειλε 7,1 εκατομμύρια tablets μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, μια σημαντική πτώση σε σχέση με τους περσινούς αριθμούς. Η Apple, ο ηγέτης της αγοράς, απέστειλε 10,8 εκατομμύρια μονάδες κατά την ίδια περίοδο, σημειώνοντας επίσης μείωση. Την πρώτη πεντάδα της λίστας συμπλήρωσαν η Huawei με 2 εκατομμύρια tables, η Lenovo με 1,9 εκατομμύρια και η Amazon με 1,4 εκατομμύρια.

Βέβαια, η αγορά των tablets αναμένεται να αλλάξει ριζικά στο άμεσο μέλλον, καθώς οι Oppo, Realme, Vivo, OnePlus, ακόμη και η Google ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν τα δικά τους μοντέλα, παρέχοντας ανταγωνισμό για τη Samsung και ενδεχομένως ωθώντας την αγορά των Android tablets σε νέα ύψη.

Η Samsung από την πλευρά της ετοιμάζει τρία νέα tablets που αναμένονται αργότερα φέτος, συμπεριλαμβανομένης της σειράς Galaxy Tab S9, τα οποία θα διαθέτουν OLED panels, επεξεργαστές Snapdragon 8 Gen 2, και S Pen. Οι νέες συσκευές αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα στο επόμενο Unpacked event, που έχει οριστεί για τα τέλη του Ιουλίου.

Από την άλλη, το Pixel Tablet αναμένεται να παρουσιαστεί σε μόλις μερικές ώρες, παρέχοντας άλλη μια premium επιλογή Android tablet για τους καταναλωτές.