Apple Watch έσωσε γυναίκα που έπαθε ρήξη αρτηρίας

Η τεχνολογία της Apple αποδείχθηκε ζωτικής σημασίας
07 Μαΐου 2023 14:17
Apple Watch έσωσε γυναίκα που έπαθε ρήξη αρτηρίας

Ένας χρήστης του Reddit μοιράστηκε μια αξιοθαύμαστη ιστορία για το πώς το Apple Watch έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διάσωση της ζωής της μητέρας του. Σύμφωνα με τον χρήστη Xanderpy, η μητέρα του βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι και έμενε σε ένα ξενοδοχείο όταν ένιωσε έναν ξαφνικό πόνο στο στήθος και έπεσε στο πάτωμα με ρήξη αρτηρίας!

Αν συμβεί αυτό, η πιθανότητα να ζήσει κάποιος είναι πολύ μικρή και είναι κρίσιμο να φτάσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο νοσοκομείο. Όταν, λοιπόν, βρήκαν τη μητέρα του στο δωμάτιο, κάλεσαν άμεσα ασθενοφόρο, μόνο και μόνο για να συνειδητοποιήσουν ότι ήδη κάποιος το είχε καλέσει!

Εν τέλει, το ασθενοφόρο βρισκόταν καθ' οδόν, καθώς η λειτουργία ανίχνευσης πτώσης του Apple Watch είχε καλέσει αυτόματα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Μάλιστα, αυτά τα επιπλέον λεπτά που κέρδισε η μητέρα από την κλήση του Apple Watch αποδείχθηκαν κρίσιμα.

Ο χρήστης του Reddit εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την τεχνολογία της Apple και τόνισε ότι απέκτησε τρομερό σεβασμό για τις λειτουργίες υγείας του Apple Watch, ιδιαίτερα για το χαρακτηριστικό ανίχνευσης πτώσης που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τη διάσωση της ζωής της μητέρας του.

      Apple Watch Helped Save My Mom's Life
by      u/xanderpy in      apple   

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από την περιγραφή της ιστορίας στο Reddit:

Η μαμά μου βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι σε άλλη πολιτεία και έμενε σε ξενοδοχείο. Άρχισε να αισθάνεται έναν πόνο στο στήθος της και άρχισε να ανησυχεί. Έστειλε μήνυμα στη φίλη της που βρισκόταν επίσης στο ξενοδοχείο και της ζήτησε να έρθει στο δωμάτιό της (δεν υπαινίχθηκε ότι υπήρχε κάποιο επείγον περιστατικό). Αμέσως μετά από αυτό, κατέρρευσε στο πάτωμα μπρούμυτα.

Λίγα λεπτά αργότερα, η φίλη της ήρθε στο δωμάτιό της, τη βρήκε πεσμένη στο έδαφος και κάλεσε το 911. Όταν το έκανε αυτό, δήλωσαν ότι ένα ασθενοφόρο ήταν ήδη καθ' οδόν. Αποδείχθηκε ότι η μαμά μου είχε πάθει ρήξη αρτηρίας και η κατάσταση ήταν τόσο άσχημη που χρειάστηκε ένα τρελό σύνολο συνθηκών για να τα καταφέρει, συμπεριλαμβανομένης της απίστευτα γρήγορης μεταφοράς στο νοσοκομείο.

Κάνοντας fast forward λίγες ημέρες αργότερα, όταν ξύπνησε από το χειρουργείο, την ρωτήσαμε αν κάλεσε η ίδια το 911 πριν καταρρεύσει. Δεν το είχε κάνει. Τελικά ανακαλύψαμε ότι το ρολόι της ήταν αυτό που κάλεσε στην πραγματικότητα το 911, όταν σταμάτησε να ανιχνεύει κίνηση, μετά την πτώση της στο πάτωμα.