Κέρδη Apple: Στον πάτο τα Macs, στην κορυφή οι υπηρεσίες

Σταθερό το iPhone
07 Μαΐου 2023 11:15
Κέρδη Apple: Στον πάτο τα Macs, στην κορυφή οι υπηρεσίες

Η Apple ξεπέρασε για ακόμη μία φορά τις προσδοκίες της Wall Street και στο τελευταίο τρίμηνο σημείωσε ρεκόρ εσόδων για τις υπηρεσίες της. Ταυτόχρονα, ισχυρή παρουσία συνεχίζει να έχει το iPhone καθώς συνεχίζει να σημειώνει υψηλή ζήτηση. Από την άλλη, τα τμήματα Mac και iPad σημείωσαν σημαντική πτώση.

Είμαστε χαρούμενοι να αναφέρουμε ρεκόρ εσόδων για τις υπηρεσίες μας και ένα ρεκόρ Μαρτίου για τα iPhone, παρά τις δύσκολες μακροοικονομικές συνθήκες, τη στιγμή που σημειώνουμε και ιστορικό υψηλό για τον αριθμό των ενεργών συσκευών μας. – Tim Cook

Οι πωλήσεις PC δέχθηκαν ισχυρό χτύπημα παγκοσμίως σημειώνοντας μείωση 30% στο πρώτο τρίμηνο του 2023 και η Apple ήταν αυτή που δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από τα μεγάλα brands.

Υπάρχουν δύο λόγοι για αυτό. Ένας είναι οι μακροοικονομικές συνθήκες γενικότερα. Και ο άλλος είναι πως η σύγκριση γίνεται με την πολύ δύσκολη σύγκριση των M1 MacBook Pro 14 και 16 από το αντίστοιχο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς. Εκείνα τα MacBooks ήταν ένας ολικός ανασχεδιασμός ενώ τα M2 είναι απλά μία αναβάθμιση.

Τα έσοδα από τα iPads σημείωσαν πτώση 13% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι, ενώ τα wearables παρέμεναν σταθερά σημειώνοντας πτώση 1%.

Στο επερχόμενο WWDC της Apple τον Ιούνιο θα παρουσιαστεί το νέο MacBook Air των 15 ιντσών, καθώς και άλλες συσκευές οι οποίες αναμένονται να ενισχύσουν τις πωλήσεις των Macs. Στο WWDC λογικά θα δούμε και το πολυαναμενόμενο mixed reality headset της Apple, το οποίο φημολογείται πως θα διαθέτει ανεπτυγμένη ανίχνευση ματιών και χεριών, θα προσφέρει υποστήριξη για ήδη υπάρχουσες εφαρμογές και η τιμή του εκτιμάται πάνω από $3.000.