“Διαβολοπούλι“ εμφανίστηκε στη Νέα Υόρκη προκαλώντας την έκπληξη των κατοίκων

Ωστόσο, οι ορνιθολόγοι λένε ότι δεν είναι τόσο μεγάλη έκπληξη
06 Μαΐου 2023 11:14
“Διαβολοπούλι“ εμφανίστηκε στη Νέα Υόρκη προκαλώντας την έκπληξη των κατοίκων

Ένα παράξενο πουλί έχει εγκατασταθεί στα κλαδιά των δέντρων της λίμνης στο Prospect Park της Νέας Υόρκης τις τελευταίες δύο-τρεις εβδομάδες, προκαλώντας έκπληξη στους κατοίκους για το σπάνιο θέαμά του. Ο λόγος για το "Διαβολοπούλι" ή "Devil Bird" όπως το αποκαλούν στα αγγλικά, το όνομα του οποίου προέρχεται από την λέξη "ανίνγκα" (Anhinga) της γλώσσας της φυλής των ινδιάνων Τούπι που ζουν στη Βραζιλία. 

Πολλοί πτηνόφιλοι και ορνιθολόγοι επισκέφτηκαν το Prospect Park με την ελπίδα να το δουν απο κοντά, όπως σημειώνει το ρεπορτάζ των New York Times. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η ασυνήθιστη μετακίνηση του στην Νέα Υόρκη οφείλεται εν μέρει στην κλιματική αλλαγή. "Αυτό που βλέπουμε είναι πιθανότατα μετακίνηση πληθυσμού λόγω κλίματος", δήλωσε ο Άντριου Φάνσγουορθ, ερευνητής στο εργαστήριο Cornell.

"Τα ανίνγκα είναι δυνατά πουλιά και συχνοί μετανάστες οπότε δεν είναι απαραίτητα έκπληξη η εμφάνισή τους" ανέφερε ένας ορνιθολόγος στους New York Times. 

Και μπορεί το "Διαβολοπούλι" που εθεάθη στην περιοχή του Μπρούκλιν να είναι το μοναδικό, οι παρατηρητές της περιοχής λένε ότι κι άλλα του είδους του έχουν κάνει βορειότερες εξορμήσεις.

Δεν είναι το μοναδικό ασυνήθιστο πτηνό που έχει επισκεφθεί το εν λόγω πάρκο τους τελευταίους μήνες, όπως λένε παρατηρητές πουλιών της Νέας Υόρκης. 

Σύμφωνα με το Εργαστήριο Ορνιθολογίας του Κορνέλ, το συγκεκριμένο πουλί έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στη Νέα Υόρκη μετά το 1992.