Το Discord θα αναγκάσει όλους τους χρήστες να αλλάξουν username σύντομα

Έρχονται μεγάλες αλλαγές
04 Μαΐου 2023 19:05
Το Discord θα αναγκάσει όλους τους χρήστες να αλλάξουν username σύντομα

Το Discord ανακοίνωσε πως σκοπεύει να αλλάξει ολοκληρωτικά το σύστημα των usernames της πλατφόρμας, με στόχο την εξάλειψη των τετραψήφιων κωδικών που δυσκολεύουν πολλούς χρήστες.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το Discord θα εισάγει τα Display Names, δίνοντας στους χρήστες την ευελιξία να διατηρήσουν τα υπάρχοντα usernames τους ή να τα αλλάξουν όπως επιθυμούν, και εξαλείφοντας την ανάγκη να θυμούνται κάποιον τετραψήφιο κωδικό. Πρακτικά, το νέο σύστημα θα είναι παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή από social media όπως το Instagram και το Twitter, οπού ο χρήστης μπορεί να προβάλει το όνομα που επιθυμεί, ενώ έχει και ένα μοναδικό αναγνωριστικό για να τον βρίσκουν οι υπόλοιποι.

Ομοίως, λοιπόν, το Discord θα δίνει σε όλους ένα μοναδικό username με μικρά γράμματα και χωρίς αριθμό. Παράλληλα, κάθε χρήστης θα έχει και ένα ξεχωριστό, όχι απαραίτητα μοναδικό Display Name που θα μπορεί να περιλαμβάνει οποιονδήποτε χαρακτήρα (εντός φυσικά των κανόνων της πλατφόρμας). Μάλιστα, τα υπάρχοντα usernames με τον τετραψήφιο αριθμό θα εξακολουθούν να λειτουργούν, διασφαλίζοντας ότι παλιά links θα παραμείνουν λειτουργικά.

Το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί σταδιακά κατά τη διάρκεια του έτους, απαιτώντας από όλους τους χρήστες να επιλέξουν ένα νέο username. Η διαδικασία αυτή θα γίνει σιγά-σιγά σε διάστημα αρκετών μηνών, με προτεραιότητα στους μακροχρόνιους χρήστες του Discord.

Η εταιρία δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη πότε ακριβώς θα αρχίσει η όλη διαδικασία της αλλαγής, πέρα από το γενικό χρονικό πλαίσιο των "επόμενων εβδομάδων". Οι χρήστες θα λάβουν μια ειδοποίηση στην εφαρμογή όταν είναι η σειρά τους για να αλλάξουν το username τους και η πλατφόρμα συνιστά να επιλέξουν ένα νέο το συντομότερο δυνατό, για να αυξήσουν τις πιθανότητες να προλάβουν αυτό που θέλουν περισσότερο.

Το νέο σύστημα των usernames του Discord:

Tags: