Μόσχα: “Απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν με drones“ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το αρνείται κατηγορηματικά η Ουκρανία
04 Μαΐου 2023 12:10
Μόσχα: “Απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν με drones“ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σκηνές ταινίας εκτυλίχθηκαν τη νύχτα στην καρδιά της Μόσχας, με videos που κάνουν το γύρο του διαδικτύου και δείχνουν drones τα οποία καταρρίφθηκαν πάνω από το Κρεμλίνο. Συγκεκριμένα, καταρρίφθηκαν δύο drones, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν απώλειες πολιτών, ενώ και ο Ρώσος Πρόεδρος φαίνεται να είναι ασφαλής καθώς δε βρισκόταν στο Κρεμλίνο τη συγκεκριμένη στιγμή σύμφωνα με τους Ρώσους. Η ρωσική κυβέρνηση έκανε ευθέως λόγο για “απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν”, ενώ η Ουκρανία απέρριψε τις κατηγορίες. Η αλήθεια είναι μάλλον δύσκολο να ξεχωρίσει από την προπαγάνδα ανάμεσα σε δύο εμπόλεμα έθνη, ωστόσο δύο γεγονότα είναι αδιαμφισβήτητα.

Πρώτον, επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως η σύρραξη των δύο χωρών είναι “πόλεμος των drones”. Τα drones έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στον πόλεμο και χρησιμοποιούνται κατά κόρον και από τις δύο πλευρές, τόσο στην πρώτη γραμμή όσο και πολύ πίσω από αυτήν, με σκοπό τη δολιοφθορά.

Τις τελευταίες μέρες έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις με drone από την πλευρά της Ουκρανίας. Την Τετάρτη το πρωί, μία αποθήκη καυσίμων στην περιοχή Krasnodar της Ρωσίας τυλίχθηκε στις φλόγες, με αναλυτές να την αποδίδουν σε επίθεση με drone. Τη Δευτέρα και την Τρίτη δύο εμπορικές αμαξοστοιχίες εκτροχιάστηκαν στην περιοχή Bryansk, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, με τις τοπικές αρχές να αποδίδουν το χτύπημα σε drones με εκρηκτικά.

Δεύτερον, ανεξαρτήτως από το πού προήλθαν τα drones στο χτύπημα στο Κρεμλίνο, το σίγουρο είναι πως εκθέτουν την Μόσχα, αφού ο εναέριος χώρος της ρωσικής πρωτεύουσας είναι ένας από τους καλύτερα φυλασσόμενους χώρους στον κόσμο αυτήν τη στιγμή και ο Πούτιν ένας από τους καλύτερα φυλασσόμενους ηγέτες του κόσμου. Τους τελευταίους μήνες έχουν τοποθετηθεί αντιαεροπορικά συστήματα σε διάφορες στέγες κτιρίων στη Μόσχα για να προφυλαχθούν υψηλής αξίας στόχοι. Και το Κρεμλίνο είναι σίγουρα ένας από τους υψηλότερης αξίας στόχους...

Θεωρούμε αυτές τις πράξεις ως τρομοκρατικές και μία απόπειρα κατά της ζωής του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν λίγο πριν την Ημέρα της Νίκης, την παρέλαση της 9ης Μαΐου, στην οποία έχει προγραμματιστεί και η παρουσία ξένων καλεσμένων. – Κρεμλίνο