Η Samsung απαγόρευσε τη χρήση του ChatGPT στους υπαλλήλους της

Μετά την γκάφα υπαλλήλων
03 Μαΐου 2023 10:50
Η Samsung απαγόρευσε τη χρήση του ChatGPT στους υπαλλήλους της

Πριν ένα μήνα, υπάλληλοι της Samsung χρησιμοποίησαν το ChatGPT ανεβάζοντας τον πηγαίο κώδικα της εταιρίας στους servers της OpenAI. Η αντίδραση της Samsung ήταν άμεση, στέλνοντας μία εσωτερική επιστολή σε όλους τους υπαλλήλους της, απαγορεύοντας τη χρήση παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης σε τηλέφωνα, tablets ή υπολογιστές της εταιρίας ή σε οποιαδήποτε συσκευή έχει πρόσβαση στο εσωτερικό της δίκτυο. Ζήτησε επίσης από τους υπαλλήλους να μην αποκαλύπτουν πληροφορίες της εταιρίας στο ChatGPT ή παρόμοιες υπηρεσίες στις προσωπικές τους συσκευές.

Η Samsung τονίζει πως όλες αυτές οι AI πλατφόρμες χρησιμοποιούν εξωτερικούς servers για να αποθηκεύουν τα δεδομένα, κάνοντας το σβήσιμό τους ή την προστασία τους δύσκολη. Έτσι, ευαίσθητα δεδομένα μπορεί να πέσουν στα χέρια μη εξουσιοδοτημένων χρηστών.

Σε μία εσωτερική έρευνα που πραγματοποίησε για τη χρήση AI εργαλείων, το 65% αυτών που απάντησαν θεωρούν πως τέτοιου είδους υπηρεσίες αποτελούν έναν κίνδυνο ασφαλείας.

Το ενδιαφέρον για τις παραγωγικές AI πλατφόρμες όπως το ChatGPT, αυξάνεται τόσο εσωτερικά όσο και εκτός εταιρίας. Ενώ αυτό το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη χρησιμότητα και την αποδοτικότητα αυτών των πλατφορμών, αυξάνονται και οι ανησυχίες για τους κινδύνους ασφαλείας που αποτελούν οι παραγωγικές AI. Ζητάμε την προσοχή σας στις οδηγίες, καθώς σε περίπτωση μη συμμόρφωσης που θα καταλήξει σε δημοσίευση πληροφοριών της εταιρίας, θα προχωρήσουμε σε διοικητικές δράσεις, ακόμα και σε τερματισμό της εργασίας. – Εκπρόσωπος Samsung

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τράπεζες της Wall Street ήταν από τις πρώτες που απαγόρευσαν τη χρήση του ChatGPT στους υπαλλήλους τους.