Αυτό το σκυλί-ρομπότ έχει ενσωματωμένο ChatGPT και μιλάει κανονικά! (ΒΙΝΕΟ)

Όταν η Boston Dynamics συνάντησε την OpenAI
03 Μαΐου 2023 00:53
Αυτό το σκυλί-ρομπότ έχει ενσωματωμένο ChatGPT και μιλάει κανονικά! (ΒΙΝΕΟ)

Οι εντυπωσιακές εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης (AI) συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς και τώρα έχουμε επίσημα ένα σκυλί-ρομπότ που…μιλάει! Συγκεκριμένα, μηχανικοί ενσωμάτωσαν με επιτυχία το ChatGPT της OpenAI και την τεχνολογία μετατροπής κειμένου σε ομιλία της Google στο διάσημο σκυλί-ρομπότ Spot, που αναπτύχθηκε από τη Boston Dynamics. Η τροποποίηση αυτή επιτρέπει στον ρομποτικό σκύλο να επικοινωνεί προφορικά, ακούγοντας εντολές και απαντώντας.

Ο σκύλος παρουσιάστηκε από έναν μηχανικό μηχανικής μάθησης ονόματι Santiago, ο οποίος δημοσίευσε ένα βίντεο στο Twitter που περιγράφει λεπτομερώς την πολύπλοκη διαδικασία ενσωμάτωσης των νέων συστημάτων στον Spot. Αυτή δεν ήταν τόσο απλή όσο η χρήση του ChatGPT στον υπολογιστή σας, αφού οι μηχανικοί έπρεπε να προσθέσουν συγκεκριμένους όρους στο λεξικό του Spot για να εξάγουν σχετικές πληροφορίες, παράλληλα με τον προγραμματισμό κινήσεων για θετικές και αρνητικές απαντήσεις.

Παρόλα αυτά, τα κατάφεραν, και ο Spot πλέον απέκτησε και την ικανότητα του να απαντά προφορικά σε ερωτήματα. Αν και η προεπιλεγμένη φωνή της Google που χρησιμοποιείται για το ρομπότ μπορεί να χρειάζεται περαιτέρω βελτίωση, οι γοητευτικές κοινήσεις του Spot με τα "ναι" και "όχι" του έχουν ήδη κερδίσει πολλούς χρήστες.

Βέβαια, αυτή η νέα λειτουργικότητα είναι κάτι περισσότερο από ένα χαριτωμένο κόλπο, αφού έχει και πολλές πρακτικές εφαρμογές για τον Spot. Σύμφωνα με τον Santiago, αυτά τα ρομποτικά σκυλιά στέλνονται συχνά σε καθημερινές αποστολές για να συλλέξουν τεράστιο όγκο δεδομένων, τα οποία μπορεί να είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφηθούν άμεσα σε χρήσιμες πληροφορίες. Με την ενσωμάτωση του ChatGPT, η ομάδα μπορεί να απευθύνει στον Spot άμεσες ερωτήσεις που σχετίζονται με τις προ-προγραμματισμένες εντολές του και ο ρομποτικός σκύλος μπορεί να δώσει απαντήσεις σε πραγματικό χρόνο.

Για περισσότερα, μπορείτε να δείτε το εν λόγω βίντεο παρακάτω: