Αυτές τις εφαρμογές κατέβασε περισσότερο ο κόσμος τον Μάρτιο

Χάθηκε το Facebook εξαιτίας της ανόδου των TikTok και Instagram
27 Απριλίου 2023 16:55
Αυτές τις εφαρμογές κατέβασε περισσότερο ο κόσμος τον Μάρτιο

Τα στατιστικά του Appfigures δίνουν μια σφαιρική εικόνα της κατάστασης των εφαρμογών σε Android και iOS αλλά και ποιες κυριαρχούν σε κατεβάσματα και επομένως στις συσκευές όλων των χρηστών. 

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκέντρωσε αποκάλυψε τις 10 δημοφιλέστερες εφαρμογές σε Play Store (Android), App Store (iOS/ iPhone/ iPad) αλλά και συνδυαστικά, για τον μήνα Μάρτιο που μας πέρασε. 

Την μεγαλύτερη έκπληξη στα charts του Μαρτίου 2023 κάνει το Top 10 του iOS, καθώς άφαντη είναι η εφαρμογή του Facebook, που σημαίνει ότι είχε κάτω από 7 εκατομμύρια downloads παγκοσμίως. Τόσα κατεβάσματα έχει ο Google Chrome που είναι η τελευταία εφαρμογή στη λίστα του Μαρτίου. 

Με λίγα λόγια η Google είναι αυτή που αντικαθιστά το Facebook και σπάει την κυριαρχία του, μιας και κατέχει τα 5 από τα 10 πιο κατεβασμένα apps του App Store. Ιδιαίτερα ανεβασμένο είναι το CapCut, η video editing εφαρμογή της ByteDance, δημιουργών του TikTok, ενώ και το app του καταστήματος SHEIN. 

Το Instagram κατέληξε να είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή όλων αφού ξεπέρασε τα 50 εκατομμύρια downloads παγκοσμίως, νικώντας στο "νήμα" το TikTok, που είναι άλλωστε ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του. 

Δείτε τις Top εφαρμογές σε downloads - Μάρτιος 2023