WhatsApp: Μόλις έφτασε ένα χαρακτηριστικό που ο κόσμος ζητούσε χρόνια!

Διαθέσιμο για δοκιμή από όλους
27 Απριλίου 2023 09:50
WhatsApp: Μόλις έφτασε ένα χαρακτηριστικό που ο κόσμος ζητούσε χρόνια!

Το WhatsApp, η πασίγνωστη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που ανήκει στη Meta, ανακοίνωσε ότι μόλις έκανε διαθέσιμη μια λειτουργία που ο κόσμος ζητούσε εδώ και χρόνια. Συγκεκριμένα, θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να χρησιμοποιούν τον ίδιο WhatsApp λογαριασμό σε έως και τέσσερις συσκευές ταυτόχρονα. Η λειτουργία αυτή, το multi-device support όπως ονομάζεται, βρισκόταν σε δοκιμαστικό beta στάδιο από το 2021, αλλά πλέον είναι διαθέσιμη για όλους τους χρήστες σε iOS και Android.

Η υποστήριξη πολλαπλών συσκευών επιτρέπει στους χρήστες να συγχρονίζουν τα μηνύματά τους σε όλες τις συσκευές τους, συμπεριλαμβανομένων άλλων τηλεφώνων, χωρίς να χρειάζεται να είναι συνδεδεμένοι μέσω smartphone. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο WhatsApp σε άλλες 4 συσκευές ακόμη και αν το βασικό τους τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο ή χωρίς μπαταρία. Πρόκειται για σημαντική βελτίωση σε σχέση με τον προηγούμενο περιορισμό που υποχρέωνε τους χρήστες να έχουν το πολύ έναν WhatsApp λογαριασμό σε ένα μόνο τηλέφωνο, αλλά πολλαπλές συνοδευτικές desktop συσκευές.

Σύμφωνα με το WhatsApp, η λειτουργία αυτή κατέστη δυνατή χάρη στην ανάπτυξη μιας νέας τεχνολογίας για τον συγχρονισμό των μηνυμάτων σε όλες τις συσκευές, την ώρα που διατηρείται παράλληλα η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για τις συνομιλίες και τις κλήσεις. Αυτό φυσικά είναι ένα selling point που δεν μπορούσε να εγκαταλείψει το WhatsApp, αφού είναι μία από τις λίγες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων που προσφέρει πλήρη κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για τους χρήστες. Αυτό θεωρητικά σημαίνει ότι κανείς, ούτε καν το WhatsApp ή η Meta, δεν μπορεί να διαβάσει ή να ακούσει τα μηνύματα ή τις κλήσεις.

Για να ενεργοποιήσετε την υποστήριξη πολλαπλών συσκευών, αρκεί να ακολουθήσετε τα βήματα στην σχετική ενότητα της εφαρμογής, μέσα από τις ρυθμίσεις (Settings -> Linked Devices). Μπορείτε να βρείτε αναλυτικές οδηγίες στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας, πατώντας εδώ.

Tags: