Το Spotify ξεπερνά το μισό δισεκατομμύριο χρήστες

Για πρώτη φορά στην ιστορία του πιάνει αυτό το ορόσημο
25 Απριλίου 2023 23:49
Το Spotify ξεπερνά το μισό δισεκατομμύριο χρήστες

Το Spotify φαίνεται πως τα πηγαίνει περίφημα ακόμη σε δύσκολους και άκρως ανταγωνιστικούς καιρούς στο χώρο του streaming γενικότερα. Τα νούμερα που δημοσίευσε για το πρώτο τετράμηνο του 2023 δείχνουν πόσο σημαντική άνοδο έχει σημειώσει αλλά και πόσο εδραιωμένη είναι η θέση του στην αγορά. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που λήγουν στις 31 Μαρτίου, το Spotify έχει ξεπεράσει το μισό δισεκατομμύριο χρήστες και συγκεκριμένα μετράει πάνω από 515 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες. Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του που το Spotify ανακοινώνει τέτοια τεράστια νούμερα, την ώρα που έχει σημειώσει αύξηση 22% σε σχέση με πέρυσι στους χρήστες του. 

Η βάση χρηστών του αυξήθηκε κατά 26 εκατομμύρια αυτό το τετράμηνο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες που είχε θέσει το Spotify κατά 15 επιπλέον εκατομμύρια χρήστες. Μάλιστα ανέφερε ότι αύξησε τους χρήστες του σε κάθε αγορά που βρίσκεται αλλά και σε κάθε ηλικιακό γκρουπ. 

Βέβαια, η μεγαλύτερη άνοδος παρατηρήθηκε στους δωρεάν χρήστες της υπηρεσίας όπου ακούν μουσική με τη συνοδεία διαφημίσεων. Και αυτό διότι οι Premium (επι πληρωμή) συνδρομητές δεν ακολούθησαν αυτή την ανοδική τάση σε τέτοιο βαθμό. Αυξήθηκαν στο Q3 κατά 2% μόλις και 15% σε σχέση με πέρυσι πηγαίνοντας τον συνολικό αριθμό τους από τα 205 εκατ. στα 210 εκατομμύρια χρήστες. Πιο συγκεκριμένα το Spotify κέρδισε 3 εκατομμύρια Premium συνδρομητές παραπάνω από όσους ανέμενε σε αυτό το τετράμηνο. 

Τους τελευταίους μήνες και το Spotify προχώρησε σε μαζικές περικοπές στο εργατικό δυναμικό του απολύοντας περί τους 600 εργαζόμενούς του τον περασμένο Ιανουάριο που αντιστοιχεί στο 6% του συνολικού δυναμικού (9.800 υπάλληλοι). 

Tags: