Το Galaxy S24 θα έχει μπαταρία με τεχνολογία ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Για μεγαλύτερη διάρκεια
24 Απριλίου 2023 11:08
Το Galaxy S24 θα έχει μπαταρία με τεχνολογία ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Το Galaxy S24 μπορεί να απέχει περίπου 10 μήνες από την κυκλοφορία του, ωστόσο η ανάπτυξη και η δοκιμή των ξεχωριστών εξαρτημάτων του κοντεύει να ολοκληρωθεί, έτσι ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για δοκιμές και κατασκευή της συσκευής.

Σύμφωνα λοιπόν με αναφορές από κορεατικά μέσα, η νέα ναυαρχίδα της Samsung θα φέρει και νέα τεχνολογία στην μπαταρία, την οποία θα “δανειστεί” από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το SDI τμήμα της Samsung, το οποίο είναι υπεύθυνο για την Έρευνα και Ανάπτυξη στον τομέα των μπαταριών, θέλει να μεταφέρει τις στοιβαγμένες μπαταρίες από τα αυτοκίνητα στα smartphones. Πρακτικά πρόκειται για αλλαγή όχι της χημείας, αλλά της αρχιτεκτονικής των μπαταριών, των οποίων τα κελιά τοποθετούνται το ένα πάνω στο άλλο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα και άρα μεγαλύτερη μπαταρία στο ίδιο μέγεθος. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η μπαταρία των 114kWh του Audi Q8 e-tron.

Προφανώς υπάρχουν διαφορές μεταξύ αυτοκινήτων και κινητών, ωστόσο η Samsung αναμένει βελτίωση της ενεργειακής πυκνότητας κατά 10% με αυτήν τη μέθοδο. Αυτό δε θα σημάνει απαραίτητα την αύξηση του μεγέθους της μπαταρίας του Galaxy S24, καθώς μπορεί να σημαίνει και τη μείωση του μεγέθους της διατηρώντας την ίδια ενεργειακή πυκνότητα, για να απελευθερώσει χώρο για άλλα εξαρτήματα ή ακόμα και για να μικρύνει τις συνολικές διαστάσεις του τηλεφώνου.