Νίκησε η Xiaomi την Apple και το iPhone στη φωτογραφία; Δείτε τα επίσημα συγκριτικά

Xiaomi 13 Ultra vs iPhone 14 Pro Max
20 Απριλίου 2023 15:45
Νίκησε η Xiaomi την Apple και το iPhone στη φωτογραφία; Δείτε τα επίσημα συγκριτικά

Το Xiaomi 13 Ultra παρουσιάστηκε και επίσημα πριν λίγες ώρες, διαθέτοντας ένα τρομερά εντυπωσιακό σύστημα καμερών που θα μπορούσε ενδεχομένως να κατακτήσει την κορυφή της smartphone φωτογραφίας και να ασκήσει πίεση στους ηγέτες του κλάδου, όπως η Samsung και η Apple.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ενώ οι προηγούμενες συσκευές του κινεζικού κολοσσού βασίζονταν σε μεγάλο βαθμό στην υπολογιστική φωτογραφία και τις βελτιώσεις με AI, το Xiaomi 13 Ultra έχει υιοθετήσει μια διαφορετική προσέγγιση, με αποτέλεσμα οι εικόνες του να φαίνονται πιο αληθινές.

Το Xiaomi 13 Ultra διαθέτει τον αισθητήρα Sony IMX989 της 1 ίντσας, ένα εξάρτημα που σπάνια συναντάμε σε άλλα smartphones, ενώ διαθέτει μάλιστα και μεταβλητό διάφραγμα, επιτρέποντας βελτιωμένη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και καλύτερο έλεγχο του depth of field. Επιπλέον, η συσκευή είναι εξοπλισμένη με τρεις αισθητήρες των 50 megapixels για τις ανάγκες λήψεων μέσω τηλεφακού και υπερ-ευρυγώνιου. Το κερασάκι στην τούρτα όμως είναι ότι το σύστημα καμερών της Xiaomi δεν δίνει έμφαση στην AI ή την υπολογιστική φωτογραφία με τον ίδιο τρόπο όπως οι ανταγωνιστές, δηλαδή όπως το Galaxy S23 Ultra ή το iPhone 14 Pro με την Photonic Engine του.

Για το λόγο αυτό και με στόχο να παρουσιάσει τις εντυπωσιακές δυνατότητες της κάμερας του Xiaomi 13 Ultra, η εταιρεία κυκλοφόρησε επίσημες συγκριτικές εικόνες που αναδεικνύουν την ικανότητα της συσκευής να αποτυπώνει ακριβή χρώματα και λεπτομέρειες σε διάφορες καταστάσεις, κόντρα στο iPhone 14 Pro Max, την τρέχουσα ναυαρχίδα της Apple.

Παίρνει, λοιπόν, η Xiaomi το στέμμα από την Apple και το iPhone 14 Pro, με την διαφορετική αυτή προσέγγιση και τις λιγότερο επεξεργασμένες φωτογραφίες; Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τα επίσημα συγκριτικά για να αποφασίσετε μόνοι σας.