Apple fans κατέκλυσαν το πρώτο Apple Store της Ινδίας (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στα εγκαίνια ο Tim Cook
19 Απριλίου 2023 09:55
Apple fans κατέκλυσαν το πρώτο Apple Store της Ινδίας (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Περίπου 300 fans της Apple κατέκλυσαν τα εγκαίνια του πρώτου καταστήματος της εταιρίας στην Ινδία. Στο event παρευρέθηκε και ο ίδιος ο Tim Cook, ο οποίος βγήκε και selfies με τους fans. Πολλοί ήταν αυτοί που σχημάτισαν ουρά από το προηγούμενο βράδυ για να έχουν πρόσβαση πρώτοι στο κατάστημα, παρόλο που τα προϊόντα της Apple είναι διαθέσιμα και online στη χώρα. Μερικοί έφεραν και vintage συσκευές Apple μαζί τους, όπως ένα σφραγισμένο iPod Touch ή το πρώτο Apple computer του 1984, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που φορούσαν μπλουζάκι με τον εκλιπόντα συνιδρυτή της Apple, Steve Jobs, ή είχαν σχηματίσει το logo της Apple στο κούρεμά τους.

Η ενέργεια, η δημιουργικότητα και το πάθος στο Mumbai είναι απίστευτο! Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που ανοίγουμε το πρώτο μας κατάστημα στην Ινδία. – Tim Cook

Η Apple είχε κάποιες δυσκολίες στο να ανοίξει φυσικά καταστήματα στην Ινδία, αλλά τα προϊόντα της ήταν διαθέσιμα σε διάφορα websites εδώ και χρόνια, ενώ το online store της έγινε διαθέσιμο το 2020. Παρόλα αυτά, τα τηλέφωνα της Apple θεωρούνται ακριβά για τη νοτιοανατολική χώρα της Ασίας και απευθύνονται μόνο σε λίγους. Για αυτό το λόγο η Apple κατέχει μόνο το 3% της αγοράς της Ινδίας.

Το νέο κατάστημα άνοιξε στο εμπορικό Jio World Drive στο Mumbai, ενώ ένα δεύτερο έχει προγραμματιστεί να ανοίξει αύριο Πέμπτη στο Δελχί. Πηγές αναφέρουν πως ο Tim Cook θα συναντήσει και τον πρωθυπουργό της Ινδίας, Narendra Modi, μαζί με τον υφυπουργό τεχνολογίας της χώρας.

Να θυμίσουμε πως η Apple σκοπεύει να κάνει την Ινδία τη μεγάλη κατασκευαστική της βάση, μεταφέροντας τον όγκο της παραγωγής της από την Κίνα.