Kai Cenat: Νέο ban για τον No.1 streamer του Twitch – Τράκαρε με μηχανή τον υπολογιστή του

Άγνωστος παραμένει ο λόγος
18 Απριλίου 2023 09:55
Kai Cenat: Νέο ban για τον No.1 streamer του Twitch – Τράκαρε με μηχανή τον υπολογιστή του

Ο Kai Cenat, ένας από τους πιο δημοφιλείς και αμφιλεγόμενους streamers στο Twitch, αποκλείστηκε από την πλατφόρμα για πέμπτη φορά! Ο λόγος για το νέο αυτό ban του δεν είναι ακόμη ξεκάθαρος, αλλά ορισμένοι fans εικάζουν ότι μπορεί να έχει σχέση με ένα πρόσφατο stream του, στο οποίο οδήγησε μια μηχανή βουνού σε εσωτερικό χώρο και έπεσε πάνω στον υπολογιστή του!

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, ο Kai Cenat είναι ένας 21χρονος δημιουργός περιεχομένου που έγινε διάσημος στο Twitch το 2021 χάρη στα απρόβλεπτα live streams του. Πλέον έχει συγκεντρώσει πάνω από 10 εκατομμύρια followers, ενώ έγινε ο streamer με τις περισσότερες συνδρομές όλων των εποχών στην πλατφόρμα τον Φεβρουάριο του 2023, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε ο Ludwig. Κέρδισε επίσης το βραβείο Streamer of the Year στα Streamy Awards τον περασμένο μήνα.

Ωστόσο, η καριέρα του Kai Cenat είχε και πολλά σκαμπανεβάσματα. Ο streamer έχει δεχθεί ban από το Twitch τέσσερις φορές στο παρελθόν για διάφορους λόγους, όπως η λιποθυμία του σε ένα stream μετά από κατανάλωση ουσιών, η επίδειξη υπερβολικής ποσότητας κάνναβης στην κάμερα, η χρήση προσβλητικών εκφράσεων και η αναπαραγωγή μουσικής που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Ο μεγαλύτερος αποκλεισμός του ήταν για 30 ημέρες τον Απρίλιο του 2022, μετά τον οποίο ισχυρίστηκε ότι "τελείωσε" με το Twitch. Παρόλα αυτά, επέστρεψε ένα μήνα αργότερα.

Το πέμπτο ban συνέβη στις 17 Απριλίου και γνωστοποιήθηκε από το bot Streamerbans στο Twitter. Ο Kai Cenat επιβεβαίωσε την είδηση με ένα tweet που έγραφε απλά "BANNED". Δεν έδωσε περαιτέρω εξηγήσεις ή λεπτομέρειες σχετικά με την κατάστασή του.

Πολλοί fans μπερδεύτηκαν και εξοργίστηκαν με τον αποκλεισμό του, καθώς δεν είδαν τίποτα στα πρόσφατα streams του που να δικαιολογεί το ban. Κάποιοι υπέθεσαν ότι το Twitch μπορεί να τον μπλόκαρε επειδή άνοιξε ένα δώρο από το Kick, μια αντίπαλη πλατφόρμα streaming που προσπαθεί να προσελκύσει τον Kai Cenat εδώ και καιρό. Συγκεκριμένα, το Kick του έστειλε ένα προσαρμοσμένο ζευγάρι Air Force 1 με το λογότυπό του, το οποίο παρουσίασε στο stream.

Άλλοι βέβαια τόνισαν ότι ο Kai Cenat μπορεί να παραβίασε τους όρους του Twitch οδηγώντας τη μηχανή βουνού μέσα στο σαλόνι του και πέφτοντας πάνω στον εξοπλισμό του. Το Twitch απαγορεύει κάθε περιεχόμενο που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή οποιουδήποτε ή εξυμνεί ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε σωματική βλάβη.

Για την ώρα είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει το ban του Kai Cenat ή αν όντως θα εξετάσει το ενδεχόμενο να μεταπηδήσει στο Kick.