Η Google ξεκίνησε να φτιάχνει…νέο Google!

Ετοιμάζει μια ολοκαίνουργια μηχανή αναζήτησης
17 Απριλίου 2023 10:41
Η Google ξεκίνησε να φτιάχνει…νέο Google!

Η Google φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει να εργάζεται πάνω σε μια ολοκαίνουργια μηχανή αναζήτησης με τεχνητή νοημοσύνη, ως απάντηση στον πιο σκληρό ανταγωνισμό από τη Microsoft και την OpenAI. Η νέα αυτή μηχανή αναζήτησης δεν είναι κάποια εξέλιξη του τωρινού Google, αλλά κάτι εντελώς νέο. Για την ώρα ακούγεται ότι βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης και δεν έχει σαφές χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας, αλλά ο απώτερος στόχος είναι να προσφέρει μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία για τους χρήστες, μπορώντας να προβλέψει τι θέλουν να αναζητήσουν και να βρουν.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε πολλά για αυτή την εντελώς νέα μηχανή αναζήτησης, αλλά το The New York Times που έφερε στο φως της δημοσιότητας την πληροφορία, υποστηρίζει επίσης ότι η Google έχει αναθέσει σε περισσότερους από 160 υπαλλήλους της να εργαστούν ταυτόχρονα και σε έναν επανασχεδιασμό της τρέχουσας μηχανής αναζήτησης. Αυτό το redesign θα φέρει χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης και έχει την κωδική ονομασία "Magi".

Μεταξύ των χαρακτηριστικών πάνω στα οποία φέρεται να εργάζεται η Google είναι ένα chatbot που μπορεί να απαντά σε ερωτήσεις που αφορούν την ανάπτυξη λογισμικού και να παράγει αποσπάσματα κώδικα. Η εταιρεία έχει επίσης πειραματιστεί με ένα χαρακτηριστικό που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να αναζητούν μουσική μέσω μιας συνομιλίας με chatbot. Διάφορες ακόμη νέες προσθήκες βρίσκονται υπό ανάπτυξη, όπως μια λειτουργία του Chrome με την ονομασία "Searchalong", η οποία θα επέτρεπε σε ένα chatbot να σαρώνει την ιστοσελίδα που διαβάζει ο χρήστης για να προσφέρει πρόσθετες πληροφορίες.

Η Google σχεδιάζει να ανακοινώσει το Magi redesign τον επόμενο μήνα, ενώ πρόσθετα νέα χαρακτηριστικά θα παρουσιαστούν το φθινόπωρο. Μένει να δούμε φυσικά πόσο επιτυχημένη θα είναι η νέα μηχανή αναζήτησης της Google και αυτό το φρεσκάρισμα, αφού το πρώτο AI chatbot της εταιρίας, το Bard, δεν ήταν και πολύ επιτυχημένο.

Για την ιστορία, η Google αναγνώρισε το δημοσίευμα των New York Times και όταν της ζητήθηκε σχόλιο, ένας εκπρόσωπός της δήλωσε στο μέσο Engadget:

Φέρνουμε την τεχνητή νοημοσύνη στο Google Search εδώ και χρόνια, όχι μόνο για να βελτιώσουμε δραματικά την ποιότητα των αποτελεσμάτων μας, αλλά και για να εισαγάγουμε εντελώς νέους τρόπους αναζήτησης, όπως το Lens και το multisearch. Το κάναμε αυτό με υπεύθυνο και χρήσιμο τρόπο που διατηρεί τον υψηλό πήχη που έχουμε θέσει για την παροχή ποιοτικών πληροφοριών.

Δεν οδηγεί κάθε brainstorming ή κάθε ιδέα σε κάποιο λανσάρισμα, αλλά όπως έχουμε ξαναπεί, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φέρουμε νέες λειτουργίες με τεχνητή νοημοσύνη στο Search. Σύντομα θα μοιραστούμε περισσότερες λεπτομέρειες.