Είναι οι OLED οθόνες στα πλήκτρα το μέλλον των πληκτρολογίων; (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Άπειρες επιλογές παραμετροποίησης
16 Απριλίου 2023 11:22
Είναι οι OLED οθόνες στα πλήκτρα το μέλλον των πληκτρολογίων; (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Τα πληκτρολόγια, παρόλες τις τεχνολογίες που μπορεί να ενσωματώνουν, παραμένουν στην ίδια μορφή εδώ και δεκαετίες. Το πληκτρολόγιο PolyKybd θέλει να φέρει την επανάσταση στην κατηγορία, αφού κάθε πλήκτρο είναι και μία OLED οθόνη την οποία μπορείτε να προγραμματίσετε.

Αποτελείται από δύο κομμάτια σε καμπύλη για μία πιο εργονομική χρήση των χεριών σας. Κάθε μισό του πληκτρολογίου διαθέτει έναν Raspberry Pi RP2040 επεξεργαστή για να ελέγχετε τη λειτουργία των OLED πλήκτρων. Προς το παρόν δημοφιλή λογισμικά όπως το QMK είναι συμβατά, ενώ τα OLED πλήκτρα μπορούν να δεχθούν διάφορους χαρακτήρες από δυτικές χώρες και περισσότερες γλώσσες θα είναι σύντομα διαθέσιμες.

Το PolyKybd είναι ήδη συμβατό με 20 από τα πιο δημοφιλή μηχανικά switches πληκτρολογίων. Στο μέλλον θα είναι διαθέσιμα ως hardware kits με TenKeyless και macro pad εκδόσεις να είναι πιθανές στο μέλλον.

OLED οθόνες για κάθε πλήκτρο έχουμε συναντήσει ξανά στην keyboard modding κοινότητα, ωστόσο το PolyKybd σκοπεύει να είναι το πρώτο που θα φτάσει στη mainstream αγορά. Οι δυνατότητες παραμετροποίησης των OLED οθονών προσφέρουν ένα νέο επίπεδο άνεσης, αφού ο χρήστης μπορεί να προσθέσει όποιο χαρακτήρα ή μακροεντολή θέλει σε οποιοδήποτε σημείο.

Tags: