ΦΗΜΗ: To Samsung Galaxy S24 Ultra ίσως θα έχει την καλύτερη κάμερα στην ιστορία των smartphones

Ο κορεατικός κολοσσός θέλει την κορυφή
15 Απριλίου 2023 18:31
ΦΗΜΗ: To Samsung Galaxy S24 Ultra ίσως θα έχει την καλύτερη κάμερα στην ιστορία των smartphones

Μπορεί ακόμη να απέχουμε πολλούς μήνες από την κυκλοφορία των smartphones της Galaxy S24 σειράς της Samsung, ωστόσο οι φήμες ήδη δίνουν και παίρνουν. Συγκεκριμένα, ακούγεται ότι ο κορεατικός κολοσσός στοχεύει την κορυφή της βιομηχανίας με το S24 Ultra, όσον αφορά το σύστημα καμερών των.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το Galaxy S24 Ultra θα φέρει μια τεράστια αλλαγή σε αυτό τον τομέα, αφού η συσκευή θα διαθέτει κάμερα με μεταβλητό διάφραγμα και τηλεφακό με μεταβλητό ζουμ!

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, με το Galaxy S23 Ultra, η Samsung έκανε τη μετάβαση σε έναν τεράστιο αισθητήρα 200 megapixel, τον ISOCELL HP2. Παρόλο που είναι εξαιρετικός, ο leaker @Tech_Reve πιστεύει ότι το επόμενο μοντέλο μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο, χάρη στις δύο αυτές εύστοχες αναβαθμίσεις.

Το Galaxy S24 Ultra θα διαθέτει μια ευρυγώνια ή κύρια κάμερα με μεταβλητό διάφραγμα από f/1.2 έως f/4.0. Η πρώτη φορά που είδαμε την τεχνολογία του μεταβλητού διαφράγματος ήταν στη σειρά Samsung Galaxy S9, αλλά η διαφορά τότε δεν ήταν τόσο μεγάλη. Ωστόσο, το f/1.2 είναι εξαιρετικό για ρηχό depth of field, ενώ το f/4.0 θα είναι ιδανικό για όσους θέλουν να αποτυπώσουν την κάθε λεπτομέρεια σε μια εικόνα.

Συνεχίζοντας, το Galaxy S24 Ultra θα διαθέτει επίσης και τηλεφακό με μεταβλητό οπτικό ζουμ 3x και 10x. Αυτό ενδεχομένως θα επιτρέψει στη Samsung να αφαιρέσει έναν αισθητήρα και να διατηρήσει μόνο τρεις.

Έτσι, το σύστημα καμερών θα απαρτίζεται από μια κύρια κάμερα με μεταβλητό διάφραγμα, μια telephoto κάμερα με μεταβλητό οπτικό ζουμ και έναν ultra-wide αισθητήρα.

Φυσικά, αν η Samsung παραμείνει πιστή στο πρόγραμμά της, το Galaxy S24 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2024. Για την ώρα δεν ξέρουμε αν όλα τα παραπάνω αληθεύουν, αλλά το μόνο σίγουρα είναι πως θα έχουμε να κάνουμε με μια πολύ ικανή και ισχυρή συσκευή που θα είναι εξοπλισμένη πιθανότατα με το Snapdragon 8 Gen 3 chipset.

Tags: