Το DJI Inspire 3 είναι ουσιαστικά μία πλήρως κινηματογραφική κάμερα στον αέρα

Full-frame 8K
15 Απριλίου 2023 10:20
Το DJI Inspire 3 είναι ουσιαστικά μία πλήρως κινηματογραφική κάμερα στον αέρα

Η DJI αποκάλυψε το νέο drone της επαγγελματικής σειράς της για εναέρια κινηματογράφηση. Το Inspire 3 διαθέτει έναν full-frame Zenmuse X9-8K Air Gimbal Camera αισθητήρα, υποστηρίζοντας το CineCore 3.0 σύστημα επεξεργασίας εικόνας της DJI. Πρακτικά καταγράφει 8K video στα 25fps σε CinemaDNG ή 8K στα 75fps σε ProRes RAW. Μπορεί επίσης να καταγράψει 4K στα 120fps σε ProRes RAW χωρίς cropping.

Ο X9-8K Air αισθητήρας υποστηρίζει dual native ISO κάνοντας την κάμερα εξαιρετικά ικανή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Διαθέτει επίσης δυναμικό εύρος 14 stops, ενώ το DCSS προσφέρει ακριβή χρώματα. Υποστηρίζεται DL mount για να είναι συμβατό με όλες τις DL επιλογές φακών.

Όσον αφορά το ίδιο το drone, διαθέτει μία FPV κάμερα πεδίου 161 μοιρών για το χειριστή με 1/1.8 ιντσών αισθητήρα νυχτερινής όρασης και 1080p στα 60fps, οπτικούς αισθητήρες, κεραίες και αποθηκευτικό χώρο, όλα ενσωματωμένα στο πλαίσιο, ενώ οι βραχίονες μπορούν να χαμηλώσουν όσο βρίσκεται το drone στον αέρα, προσφέροντας ελεύθερο πεδίο όρασης 80 μοιρών χωρίς εμπόδια για την κάμερα όταν στρέφεται προς τα πάνω.

Το Inspire 3 μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα τα 94km/h, ενώ πιάνει ταχύτητες 8m/s στην απογείωση και μπορεί να “βουτήξει” με ταχύτητα 10m/s.

Η απόσταση μετάδοσης φτάνει τα 15 χιλιόμετρα με ένα controller και τα 12km όταν υπάρχουν δύο χειριστές (πιλότος και έλεγχος κάμερας). Έρχεται με το DJI RC Plus controller το οποίο διαθέτει 7 ιντσών οθόνη με 1.200 nits φωτεινότητα και 3.3 ώρες διάρκεια μπαταρίας, η οποία επεκτείνεται για άλλες τρεις ώρες με την εξωτερική μπαταρία WB37. Όσον αφορά τη διάρκεια πτήσης του drone, αυτή αγγίζει τα 28 λεπτά.

Το DJI Inspire 3 κοστίζει $16.499 και θα είναι διαθέσιμο στην αγορά στα τέλη Ιουνίου.

Tags: