Ethereum: Ρεκόρ 11μήνου μετά την αναβάθμιση

Καθυστερήσεις στην απόσυρση κεφαλαίων
14 Απριλίου 2023 09:25
Ethereum: Ρεκόρ 11μήνου μετά την αναβάθμιση

Το ether σημείωσε ακόμα μία άνοδο 5% τις πρώτες πρωινές ώρες στην αγορά της Ασίας, καθώς ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα η αναβάθμιση Shapella. Έτσι, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου έφτασε τα $2.130,80 σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση της αξίας του από το Μάιο του 2022.

Οι φόβοι περί μαζικής απόσυρσης κεφαλαίων μετά την απελευθέρωση tokens αξίας $30 δισεκατομμυρίων τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν. Βέβαια υπήρξαν αρκετές αναλήψεις οι οποίες καθυστέρησαν να πραγματοποιηθούν, αποκαλύπτοντας τα όρια των συναλλαγών που το Ethereum μπορεί να επεξεργαστεί. Κάτι το οποίο υποδεικνύει πιθανές αδυναμίες του συστήματος καθώς πασχίζει να γίνει μία ευρέως διαδεδομένη οικονομική δομή. Το Ethereum μπορεί να επεξεργαστεί περίπου 1.800 επιβεβαιωμένες αναλήψεις τη μέρα ή περίπου $115 εκατομμύρια για λόγους ασφαλείας.

Παρόλα αυτά δεν υπήρξαν μαζικές αναλήψεις όπως φοβόντουσαν ορισμένοι αναλυτές, κάτι που ενθάρρυνε τους αγοραστές.

Πολλοί παρακολουθούσαν την κατάσταση κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης και τώρα που ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα, όλοι σπεύδουν να συμμετέχουν. Η ρευστοποίηση ήταν αρκετά χαμηλή, οπότε αυτό συνέβαλε στην αύξηση της κινητικότητας. Με την αναβάθμιση υπήρχε μία αναμονή για τεράστιες ρευστοποιήσεις. Αυτό δε συνέβη και τώρα κάθε συναλλαγή κινεί την αγορά προς τα πάνω. – Matthew Dibb, Astronaut Capital