Ethereum: Η νέα μεγάλη αναβάθμιση Shapella ολοκληρώθηκε

Τι σημαίνει αυτό;
13 Απριλίου 2023 10:38
Ethereum: Η νέα μεγάλη αναβάθμιση Shapella ολοκληρώθηκε

Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου, το Ethereum, ολοκλήρωσε τη μεγαλύτερη αναβάθμισή του από το Merge! Το Shapella upgrade όπως ονομάστηκε, θα δώσει πρόσβαση στους επενδυτές σε επιπλέον ψηφιακά tokens αξίας $30 δισεκατομμυρίων, τα οποία ήταν κλειδωμένα εδώ και τρία χρόνια με την υπόσχεση τόκων.

Τα επονομαζόμενα “staked ether” tokens αποτελούν το 15% όλων των tokens του Ethereum. Οι επενδυτές προβλέπουν μία μικρή περίοδο αστάθειας στο ether όσο μερικοί θα σπεύσουν να πουλήσουν τα tokens που είχαν κλειδωμένα, οδηγώντας ίσως σε μία παροδική πτώση της αξίας του.

Η κυκλοφορία αυτών των μη διαθέσιμων έως τώρα επενδύσεων, μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές πιέσεις πτώσης της αξίας αν ρευστοποιηθούν άμεσα. – Deutsche Bank

Το Merge του Ethereum, η προηγούμενη μεγάλη αναβάθμιση, μείωσε δραστικά τη χρήση ενέργειας του κρυπτονομίσματος, κάνοντας πολλούς να πιστέψουν πως θα του έδινε την ώθηση που χρειαζόταν για να ξεπεράσει το Bitcoin. Κάτι τέτοιο δε συνέβη όμως καθώς αυτή τη χρονιά σημείωσε άνοδο 60% ενώ το Bitcoin σημείωσε άνοδο 80%.

Τρισεκατομμύρια δολάρια εξαφανίστηκαν από την crypto αγορά το 2022 μέσα σε όλα τα σκάνδαλα, αλλά ο τομέας βασίζει τις ελπίδες του στο 2023, καθώς η άνοδος των επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών φαίνεται να επιβραδύνεται.