Elon Musk: Η διαχείριση του Twitter ήταν αρκετά επώδυνη

Η συνέντευξή του στο BBC
12 Απριλίου 2023 09:35
Elon Musk: Η διαχείριση του Twitter ήταν αρκετά επώδυνη

Ο Elon Musk παραχώρησε μία συνέντευξη στο BBC μέσω Twitter Spaces, μιλώντας για την εταιρία αλλά και για τον ίδιο. Τη συνέντευξη παρακολούθησαν live πάνω από 3 εκατομμύρια ακροατές. Ο Musk ανέφερε πως η διαχείριση του Twitter ήταν αρκετά επώδυνη και πως θα πουλούσε την εταιρία αν εμφανιζόταν ο κατάλληλος υποψήφιος.

Το επίπεδο πόνου ήταν αρκετά υψηλό, δεν ήταν κάποιου είδους πάρτι. Σίγουρα δεν ήταν βαρετό. Ήταν σαν τρενάκι του τρόμου. Είναι μία εξαιρετικά στρεσογόνα κατάσταση τους τελευταίους μήνες, αλλά νιώθω πως η αγορά της εταιρίας ήταν το σωστό. Τα πράγματα πάνε καλά σε λογικό πλαίσιο, η χρήση του site ανέβηκε και το site δουλεύει. Το φορτίο της εργασίας με αναγκάζει μερικές φορές να κοιμάμαι στο γραφείο. Έχω έναν καναπέ σε μία βιβλιοθήκη που κανείς δεν πάει εκεί.

Σχετικά με την απόφαση να χαρακτηρίσει τον κύριο λογαριασμό Twitter του BBC ως “κρατικά χρηματοδοτούμενο μέσο”, ο Musk σημείωσε:

Ξέρω πως το BBC δεν ενθουσιάστηκε με τον χαρακτηρισμό. Πασχίζουμε για τη μέγιστη διαφάνεια και ακρίβεια. Η σύνδεση ιδιοκτησίας και πηγών χρηματοδότησης είναι λογική. Θεωρώ πως οι οργανισμοί media πρέπει να έχουν αυτογνωσία και να μην επικαλούνται ψευδώς την παντελή απουσία μεροληψίας. Όλοι οι οργανισμοί είναι μεροληπτικοί, μερικοί πολύ περισσότερο από άλλους. Να σημειώσω πως ακολουθώ το BBC στο Twitter επειδή θεωρώ πως είναι ανάμεσα στους λιγότερο μεροληπτικούς.

Όσον αφορά τα οικονομικά του Twitter, ο Musk ανέφερε πως η εταιρία “σχεδόν βγάζει τα έξοδά της πλέον”, καθώς οι περισσότεροι διαφημιζόμενοι έχουν επιστρέψει στο Twitter. Σημείωσε επίσης πως οι απολύσεις υπαλλήλων που έφεραν το εργατικό δυναμικό από 7.000 εργαζομένους σε 1.500 δεν ήταν εύκολες. Η απόλυση πολλών μηχανικών δημιούργησε ερωτήματα για τη σταθερότητα της πλατφόρμας, υπάρχουν ακόμα μερικές δυσλειτουργίες, αλλά γενικά το site λειτουργεί κανονικά.

Ένα ενδιαφέρον σημείο της συνέντευξης ήταν η αναφορά του δημοσιογράφου για την υποτιθέμενη αύξηση της ρητορικής μίσους. Όταν όμως κλήθηκε από τον Elon Musk να φέρει ένα παράδειγμα, ο δημοσιογράφος δεν μπόρεσε να επικαλεστεί κάποιο και ήταν εμφανής η δυσφορία του απέναντι στην πίεση του Musk.