Bitcoin: Νέο ράλι ανόδου το φέρνει σε ρεκόρ 10μήνου

Καθώς αναμένεται χαλάρωση των κανόνων
11 Απριλίου 2023 09:42
Bitcoin: Νέο ράλι ανόδου το φέρνει σε ρεκόρ 10μήνου

Το Bitcoin συνεχίζει να ανεβαίνει αργά και σταθερά, καθώς οι επενδυτές περιμένουν χαλάρωση της επιθετικής τακτικής του Ομοσπονδιακού Αποθεματικού Ταμείου των ΗΠΑ. Το κρυπτονόμισμα σημείωσε άνοδο 23% το Μάρτιο και 6% από την αρχή του Απριλίου, φτάνοντας χτες τα $30.438, σημειώνοντας ρεκόρ δεκαμήνου.

Τα 30.000 είναι πολύ σημαντικά, τόσο από τεχνική όσο και από ουσιαστική σκοπιά. Η αντίσταση των τελευταίων τριών εβδομάδων επιτέλους έσπασε. Αυτή είναι η πρώτη φορά που περάσαμε αυτό το επίπεδο μετά την κατάρρευση του Terra/Luna και της Three Arrows Capital. Πρακτικά σημαίνει πως η τιμή του έχει επανέλθει πλήρως από την Celcius, την FTX και τα ομοσπονδιακά μέτρα των ΗΠΑ. – Mati Greenspan, CEO Quantum Economics

Παρά τις δυσκολίες, η κατάρρευση των τριών αμερικανικών τραπεζών ενίσχυσε την πεποίθηση των επενδυτών πως το Bitcoin προσφέρει μία ελκυστική εναλλακτική στην παραδοσιακή τραπεζική.

Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, το Ether, σημείωσε και αυτό ρεκόρ οκταμήνου φτάνοντας τα $1942.50. Οι επενδυτές crypto αναμένουν και μία μεγάλη αλλαγή στο blockchain του Ethereum αυτήν την εβδομάδα, το οποίο θα τους επιτρέψει πρόσβαση σε ether αξίας $33 δισεκατομμυρίων. Η αναβάθμιση του software θα επιτρέψει στους κατόχους ether να ρευστοποιήσουν τα κρυπτονομίσματα που είχαν κλειδωμένα στο δίκτυο τα τελευταία τρία χρόνια με αντάλλαγμα τους τόκους.