Το ρολόι του Jeff Bezos των $42 εκατομμυρίων που “θα μείνει ζωντανό περισσότερο από την ανθρωπότητα” (ΒΙΝΤΕΟ)

Θα λειτουργεί για 10.000 χρόνια!
02 Απριλίου 2023 11:30
Το ρολόι του Jeff Bezos των $42 εκατομμυρίων που “θα μείνει ζωντανό περισσότερο από την ανθρωπότητα” (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Jeff Bezos ετοιμάζει ένα τεράστιο μηχανικό ρολόι αξίας $42 εκατομμυρίων που θα βρίσκεται “θαμμένο” για 10 χιλιετίες ή όπως λένε πολλοί, θα μείνει “ζωντανό” περισσότερο από την ανθρωπότητα”.

Η κατασκευή του ξεκίνησε και το ρολόι αυτό αναμένεται να έχει “ζωή” για 10.000 χρόνια. Όπως θα δείτε και εσείς από το βίντεο που δημοσίευσε η γνωστή σελίδα, Pubity, το ρολόι θα βρίσκεται βαθιά θαμμένο μέσα σε ένα βουνό.

Επίσης, είναι αρκετά ψηλό και ογκώδες, ενώ θα είναι πολύ δύσκολο για να το δει κάποιος από κοντά, μιας και απέχει πολλές ώρες από το πλησιέστερο αεροδρόμιο. Για να βρει ένας επισκέπτης την τοποθεσία του θα πρέπει να κάνει ένα τεράστιο ταξίδι αρκετών ωρών και να ανέβει ένα δύσκολο μονοπάτι περίπου των 2.000 ποδιών. Αξίζει να αναφερθεί, ότι την ιδέα αυτού του project είχε αρχικά ο Danny Hillis.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το Pubity:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pubity (@pubity)

Ο Hills είχε την αρχική ιδέα του ρολογιού που θα κρατούσε για 10.000 χρόνια από το 1995, και είχε δημιουργήσει μια εταιρία ονόματι “Long Now Foundation”, με στόχο την κατασκευή του. Η ομάδα του έφτιαξε μερικά prototypes, αλλά το project του Bezos θα είναι το πρώτο ολοκληρωμένο και λειτουργικό ρολόι που θα χρειάζεται ελάχιστη συντήρηση.

Ποιος είναι ο Jeff Bezos;

Ο Jeffrey Preston Bezos‎ είναι Αμερικανός επιχειρηματίας της τεχνολογίας και του λιανικού εμπορίου, επενδυτής και επιστήμονας της πληροφορικής. Είναι γνωστός ως ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Amazon.com.

Tags: