Η Google σκοπεύει να βελτιώσει το Bard AI chatbot μετά τις γκάφες όπως το λάθος στο 1+1

Νέες δηλώσεις από τον CEO της
31 Μαρτίου 2023 23:50
Η Google σκοπεύει να βελτιώσει το Bard AI chatbot μετά τις γκάφες όπως το λάθος στο 1+1

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, το chatbot τεχνητής νοημοσύνης Bard της Google έχει καταφέρει να γίνει αρκετές φορές πρώτο θέμα συζήτησης στα μέσα κοινωνικής και όχι για τους καλύτερους λόγους. Πολλοί έχουν κρίνει τις απογοητευτικές επιδόσεις του σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του, όπως το ChatGPT της OpenAI και το chatbot Bing της Microsoft, με αποκορύφωμα τη viral στιγμή που έκανε λάθος στη μαθηματική πράξη 1 + 1.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία εργάζεται για να βελτιώσει ριζικά του Bard και σύντομα σκοπεύει να κυκλοφορήσει μια πιο ισχυρή έκδοση που θα τροφοδοτείται από το PaLM, ένα διαφορετικό, μεγαλύτερο και πιο προηγμένο γλωσσικό μοντέλο.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο podcast Hard Fork των New York Times, ο Pichai δήλωσε ότι το Bard τρέχει επί του παρόντος σε μια "ελαφριά και αποτελεσματική έκδοση του LaMDA", ενός AI γλωσσικού μοντέλου που επικεντρώνεται στην δημιουργία διαλόγου. Στο πλαίσιο αυτό  παρομοίασε το Bard με ένα "αναβαθμισμένο Civic" που αγωνίζεται ενάντια σε πιο ισχυρά αυτοκίνητα και δήλωσε ότι η Google θα αναβαθμίσει το Bard για να αποκτήσει περισσότερες δυνατότητες- είτε πρόκειται για καλύτερο συλλογισμό, είτε για συγγραφή κώδικα, είτε για καλύτερες απαντήσεις σε ερωτήσεις μαθηματικών.

Ο Pichai δήλωσε ότι αναμένει πρόοδο κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας και ότι η Google θα ενσωματώσει το Bard σε άλλα προϊόντα, όπως το Gmail, όπου θα βοηθά τους χρήστες να γράφουν προσχέδια μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με βάση τον τόνο και το θέμα που θέλουν.

Τέλος, ο CEO της Google μίλησε επίσης και για τις ανησυχίες που έχουν ορισμένοι σχετικά με την τρομερά γρήγορη ταχύτητα ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης και τις πιθανές επιπτώσεις της στην κοινωνία. Μεταξύ άλλων έίπε ότι κατανοεί το σκεπτικό, αλλά και ότι παραμένει αισιόδοξος για τα οφέλη της AI τεχνολογίας. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι η εταιρία δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια και την υπευθυνότητα καθώς αναπτύσσεται το Bard.